אי התהפכות מהגב לבטן בגיל חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי התהפכות מהגב לבטן בגיל חצי שנה
    אמא טריה
    29/01/2009

שלום, בתי בקרוב תהיה בת חצי שנה. היא מהתהפכת חופשי מהבטן לגב. רוב הזמן זה מכוון, לפעמים היא מנסה להתקדם - דוחפת עם הרגליים ומרימה יד אחת למעלה ואז בטעות מאבדת שיווי משקל. היא מסתובבת ציר 360 מעלות לשני הכיוונים. 2 שאלות - לגבי איך ממשיכים הלאה: 1. היפוך גב לבטן: איך אני יכולה לעודד אותה להתהפך מהגב לבטן חוץ מלגלגל אותה על המזרן ולעשות "גלגול ג'ודו". 2. אני רואה שהיא רוצה להתקדם, האם היא תתקדם בזחילה יום בהיר אחד או שלעזור לה עם תרגילים מסוימים שיקדמו אותה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא טרייה

דבי גרוס דולב
    29/01/2009

שלום לך
    תחילה אני רוצה להמליץ לא להאיץ בזחילה מפני שמאוד חשוב להתהפך לשני הצדדים לפני ההתקדמות לזחילה, אחרת חסר שם שלב חשוב.
    תרגילים לעידוד התהפכות גב בטן:
    1. להחזיק יחד פרקי הידיים וקרסולי הרגליים לכדי כדרור ואז לגלגל מצד לצד, לסיים מידי פעם בהיפוך מלא.
    2. להביא רגל ,עם ברך כפופה, לצד הנגדי עד שכף רגל תגע ברצפה ואז, בעזרת צעצוע, לגרות את התינוקת לסיים את ההיפוך.
    3. לנדנד רגליים מצד לצד עד הרצפה, לחכות שראש יבוא בעקבות הגוף מדי פעם לעצור בצד אחד ולחכות להיפוך מלא.

בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו