שכיבה על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן
    שירלי
    30/01/2009

התינוק שלי בן 5 ח'. אני יודעת שבגילו אמור לשכב בנינוחות של הבטן. השאלה שלי היא כמה זמן בערך הוא אמור להיות על הבטן בנינוחות. ושאלה נוספת- הוא יודע להניח ראש כשהוא על הבטן.בעיקר כשהוא עייף. למרות זאת אחרי שהוא זמן מה על הבטן ונמאס לו הוא בוכה ולא מניח ראש. אני מנסה לטפוח על השכמות כדי שיניח ראש, אבל זה לא עוזר. עוד עצות? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    31/01/2009

הי שירלי
    קשה להגיד כמה זמן בדיוק צריך תינוק בגיל זה לשכב על הבטן אבל אפשר להגיד שמדובר כבר בזמן ממושך ולא אמורות להיות שם כבר בעיות.
    לפי מה שאת מתארת יתכן ובנך סובל ממתח יתר בגב וקיצור עמוד השדה, דבר שמקשה על שכיבה נינוחה על הבטן ובטח על הנחת הראש. נסי מספר תרגילי התעגלות:
    1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש תוך הרמה של הטוסיק גם, הלוך ושוב מספר רב של פעמים, כמה פעמים ביום.
    2. להרבות בתנוחת ערסול סגורה ולהוסיף תנועה מונוטונית על כדור פזיו כדי להקל עליו את התנוחה.
    3. בשכיבה על הגב להקפיץ טוסיק כנגד הרצפה על מנת להוריד התנגדויות שמגיעות מהאגן.
    4. סיבובי אגן גדולים ואיטיים..
    5.בשכיבה על הבטן, לתת טפיחות נמרצות ולא חלשות על השכמות, גב ובכלל. להדהד עם הפה שלך, תוך הוצאת חום, בין השכמות ותוך כדי לנסות להוריד את הראש לכיוון הרצפה בעדינות אך בעוצמתיות.

בהצלחה וחזרי לספר לי איך הולך,
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העצות הטובות!!

שירלי
    31/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו