האם זה נכון לתת לילד לבכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה נכון לתת לילד לבכות
    שירן
    01/02/2009

שלום, בני בן חצי שנה. והוא רגיל ללכת לישון לאחר בקבוק ונדנוד בידיים. לפעמים הוא מתעורר באמצע שנת צהרים או בלילה ורק בעזרת נדנוד הוא חוזר לישון. בשבוע האחרון הוא התחיל לישון בלילה כמעט 6 שעות רצופות. אני לא כ"כ מרוצה מכיוון שאני מרגישה שאנחנו פוגעים ביכולת שלו ללמוד להרדים את עצמו ואנחנו סתם מעמיסים עליו ועלינו. אבל הפתרון היחיד הוא לתת לו לבכות. לא משנה איך יקראו לזה "שיטת חמש דקות קדימה" "אחורה" זה בעצם לתת לילד לבכות למשך 3 עד שבוע ימים ולהתמודד עם האפשרןת שהוא יכנס להיסטריה . האם זה נכון לעשות את זה ? אני מתחילה לחשוב שכן,בעלי פחות ואני חושבת שצריך החלטה משותפת של 100 אחוז כניגשים לעשות את זה . מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לשירן

דבי גרוס דולב
    01/02/2009

הי שירן
    לשאתלך אין תשובה חד משמעית והיא תלויה באידאולוגיה החינוכית שלכם ותפיסת עולמכם.
    כדי להרגיל תינוק להרדם לבדו אכן יש מחיר של בכי אבל לא בכי ללא מענה. אני מאמינה שכדי להתעקש על הרגל חדש צריך לתת לתינוק להתמודד עם הרגל זה אבל- כשמתחיל הבכי, לגשת אליו, להרים אם צריך, לנחם ולהרגיע ואז להחזיר למיטה. ולא לתת לתינוק לבכות עד שיתעייף. אם בכל פעם מרגיעים אבל מחזירים למיטה ,לומד התינוק את שמנסים להקנות לו אבל לא סובל מבכי מוגזם ומחוסר התיחסות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    01/02/2009

הי שירן,
    אני אישית לא בעד לתת לתינוק לבכות בכי היסטרי ולהתעלם. אך בהחלט יש טווח גדול מאוד בין לקום לכל פיפס ובין בכי היסטרי. אני כן חושבת שכדאי לתת לו זמן לנסות ולהרדם חזרה לבד. כל עוד לא מדובר בבכי היסטרי אלא רק מעט קיטורים אז אפשר להתעלם ולתת לו להרגיע את עצמו. במידה והבכי מתגבר ניתן לגשת אליו ללטף אותו מעט או לנדנד מעט את המיטה ולא מיד להרים. בכדי בכל זאת שילמד להרדים עצמו ההתיחסות אליו צריכה להיות רק עד רגיעה ולא עד שהוא נרדם ובדרך זו ההרדמות בסופו של דבר תהיה עצמית שלו. בכל מקרה כל התהליך צריך להיות הדרגתי ותוך רגישות לצרכי התינוק אבל בהחלט זה זמן טוב להתחיל ולהפחית את ההתערבות שלכם במהלך הלילה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה

שירן
    01/02/2009

תודה לשניכם על העצה , היא מתיישבת על הדעת ,מאד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו