מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמידהדנה01/02/2009
בני כמעט בן 8 חודשים (נולד בשבוע 34), מתהפך בקלות לשני כיוונים, בטן לגב ולהיפך, זוחל גחון, נעמד על 6 ומתקדם מעט, מתחיל "להתיישב" על הצד (מטה את הגוף הצידה, מיישר את היד, אך עדיין לא מנתק אותה מהרצפה). לאחרונה הוא מנסה לעמוד ע"י השענות על רהיטים/כריות (הצליח פעמיים-שלוש, אך בשאר הפעמים מנענו זאת ממנו) - האם נכון למנוע זאת ממנו כל עוד הוא לא יושב ממש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה
שירי קאשי01/02/2009הי דנה,
מה שבנך עושה תואם את גילו המתוקן. לא ניתן למנוע לחלוטין את נסיונות העמידה וגם אין צורך אך בהחלט לא לעודד אותן. עדיף ליצור סביבה בה יהיו פחות גירויים ואפשרויות לעמידה, אך גם אם נעמד מידי פעם זה לא נורא.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה05/02/2009ראשית, מאז שבני נולד אני נעזרת בפורום הזה ואני חייבת לציין שהפורום נהדר ומועיל מאוד (והתשובות מהירות מאוד-תודה לכן!)! בהמשך לשאלה שלי: 1. בני לפעמים משלב זחילה על שש עם זחילת גחון - האם זה תקין? (עושה שניים-שלושה צעדים על הגחון, ממשיך על שש שני צעדים בערך, חוזר לגחון וכד') 2. במהלך היום אני לפעמים מורידה לו את המכנסיים והגרביים כדי שיחוש את המשטח עליו הוא זוחל, ובד"כ הוא מנסה להתרומם על 4 (כמו שכיבת שמיכה) ויורד שוב לגחון, ככה כמה פעמים - האם זה בסדר? 3. הוא כמעט יושב (משאיר יד אחת על הרצפה) והגב שלו בכפיפה (גם אם אני מושיבה אותו יציב ללא השענות על הידיים) - האם תקין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דנה
דבי גרוס דולב05/02/2009הי דנה
1. זה בסדר לשלב בין שני סוגי זחילה עד שהזחילה המתקדמת יותר מתבססת במערכת ואז לאט לאט נוטשים את הזחילה הקודמת.
2. עמידת 4 (או עמידת דוב) היא עוד נסיון של התינוק לבדוק את יכולותיו ולתרגל סוג של התקדמות, וזה גם בסדר.
3. בתהליך ההתישבות ישנם מספר שלבים עד שיש עזיבת ידיים מוחלטת. אם ההתישבות שאת מתארת מתרחשת דרך עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור, הושבת הטוסיק על הרצפה ועזיבת ידיים הדרגתית הרי שזה בסדר. ולגבי הושבה- אני ממליצה לא להושיב את התינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו על מנת לממש את התהליך בדרך הטובה ביותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)