מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה וזחילה על שש בן 9 חודשיםנונה01/02/2009
שלום, אשמח לעזרה בשני תחומים: 1. בני עבר ניתוח היפוספדיאס (תיקון בשופכה) בגיל חצי שנה, כמה ימים לפני הניתוח הוא התחיל להיעמד על שש, אך מאז הניתוח ספורות הפעמים שהוא בכלל מנסה לעשות זאת (כיוון שבמשך שבוע הוא היה על-פי רוב על הידיים). כמו כן, הוא עדיין לא מתיישב באופן עצמאי (דבר שאני מבינה שקשור בזחילה על שש?). מה שכן הוא מאד נמרץ, זוחל על גחון די במהירות, מטפס ונעמד על חפצים וממש מתהלך באמצעות חפצים. יש לי הרגשה שהניתוח תקע אותו מהבחינה הזו ואני לא ממש יודעת איך לעזור לו (אם בכלל). 2. נושא השינה הוא בעייתי מאד אצלנו ממש מהשבועות הראשונים, כל לילה הוא מתעורר לפחות פעמיים וברוב הפעמים אני מניקה אותו בלילה (במשך היום אוכל מטרנה+דייסה וירקות ועוף). יש לילות שהוא פשוט קם כל שעה שעתיים וזה פשוט סיוט! הוא כבר גדול.... הסיבות שחשבנו עליהן הן בראש ובראשונה רעב, אך בכל פעם שאנו מנסים זה משתנה, על-פי רוב לא מחסל בקבוק מרעב, כך שלא נראה לי שזה זה. חשבתי שאולי זה מחום כי הוא נורא מזיע בשינה, אך שללתי גם את זה - בקיצור - מה עושים??? אגב, יש לציין שהוא ישן איתנו בחדר עד הניתוח - כלומר עד חצי שנה וכשבועיים לאחר הניתוח העברנו אותו לחדר שלו, ההרדמות היו עד לא מזמן ארוכות וכרוכות בנדנודים, אך עכשיו זה הרבה יותר טוב, אנחנו מניחים אותו במיטה, שמים יד לסירוגין ומלטפים ונשארים בחדר עד שנרדם (ניסינו גם את שיטת ה-5 דק', אך לא היה לי לב להמשיך...). וואו, סורי, זה יצא ארוך, אשמח לתגובתך ועזרתך (ועזרת אמהות אחרות שמזדהות ועלו על פתרונות...). תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנונה
דבי גרוס דולב02/02/2009הי נונה
1. לפעמים, אירועים כגון ניתוחים, אישפוזים או אירועים יוצאי דופן של יציאה מהשיגרה גורמות לרגרסיות בהתפתחות המוטורית או בתחומים אחרים. אצל בנך עצירה זו אכן מתמשכת כבר שלושה חודשים וכדאי אולי לבדוק מדוע וללמוד קצת תרגילים לעזור לו. התישבות באמת מגיעה רק אחרי עמידת 6.
2. אין לי הרבה להגיד לך בענייני שינה.. תינוקות יונקים מרבים להתעורר בלילה גם אם אינם רעבים, רק כדי להיות קרובים לאמא ולינוק מעט. אולי כשיעבור לחדר משלו זה יסתדר ואולי בשל מה שעבר הוא זקוק לכם יותר, יכולות להיות סיבות שונות להתעוררויות הדבר היחד שיש לעשות הוא להתעקש שישאר במיטתו טיבין שזוהי שנת לילה וחייבים לחזור לישון. להרגיע ולהרים אם יש בכי קשה אבל להשיב למיטה, בתקווה שיתרגל במהרה ךשנת לילה טובה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)