בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 5 חודשים
    כרמית
    02/02/2009

שלום רב, ביתי בת כמעט 5 חודשים, ילדה ראשונה שלנו. כרגע היא ניזונה מהנקה בלבד אבל מכיוון שאני חוזרת בעוד שבועיים לעבודה אנו מתחילים לתת לה תמ"ל. בעבר ניסינו לתת לה חלב שאוב בבקבוק אבל היא סירבה או ינקה חלקית. מגיל חודשיים בערך, למרות שסבלה מקוליק, שנת הלילה שלה היתה רצופה וארוכה (סביבות 23 עד 7-8 בבוקר). החל מלפני שבועיים בערך היא הולכת לישון בסביבות 22 וקמה בסביבות 4 בבוקר כשהיא חייכנית ומבחינתה "הלילה נגמר"... הדרך היחידה שהיא תחזור לישון היא כשהיא נרדמת עלי אחרי הנקה. במהלך היום אנו מנסים להפעילה בכל מיני דרכים (טרמפולינה, לול, נדנדה וכ"ו) אבל בדרך כלל אחרי זמן קצר מאוד היא מתחילה לבכות ו... לידיים. אנו הורים טריים, קצת לחוצים (טבעי) ואני תוהה עם משהו שאנו עושים אינו מספיק טוב. כללית, יש לנו בת חייכנית, ברברנית, אוש גדול מאוד לכולנו.. אשמח לקבל את דעתכן, טיפים וכל דבר אחר.. המון תודה וערב טוב כרמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לכרמית

דבי גרוס דולב
    03/02/2009

הי כרמית
    לא לגמרי הבנתי את שאלתך אבל אנסה להתיחס למה שנראה לי.
    לגבי השינה והתעוררויות- שינויים מתחוללים כל הזמן אצל תינוקות, משינויים באכילה ועד שינויים בשעות השינה, חשוב להמשיך ולהתעקש על מה שחשוב לכם, חשוב לא להוציאה מהמיטה אם היא מתעוררת מוקדם מידי. ולגבי ההנקה בלילה, זו לגמרי החלטה שלך האם להניק או לא ואם בכל מקרה את מתכוונת להמשיך להניק בלילה הרי שזה אפשרי.

לגבי ההפעלות- עלי לציין שטרמפולינה ונדנדות למיניהן אינן הפעלות שכן הילד סטטי בהן ואינן מהוות מקום טוב להמשך ההתפתחות המטורית. רק ממצב שכיבה תתחיל הרמת ראש טובה, נסיונות התהפכות והתחלת זחילה , לכן חשוב שהתינוק ישהה רוב הזמן על משטח של 180 מעלות.
    אם התינוקת בוכה במהירות כשהיא על המזרון, נסו לא תמיד ולא מייד לקחת לידיים, שבו לידה, שחקו איתה, הניעו את גופה, קחו לידיים, הרגיעו והחזירו למזרון. השהייה על ידי ההורים אמנם חשובה אבל גם השהייה על מזרון הפעילות חשובה. אפשר להקנות בגיל זה הבנות ראשונות של בכי ותגובת ההורים, ז"א שאתם שם תמיד לצידה אבל לא כל תלונה מחייבת לקיחה לידיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי גם שאלה בנושא

מלי
    04/02/2009

היי רשמת בתשובתך כי אם התינוק מתעורר מוקדם מידי אין להוציא מהמיטה בני מתעורר כל בוקר בשעה 5 בבוקר חייכן ומאושר ומודיע שהוא סיים את שלו הוא מתעורר בקולות רעשי שמחה ולא בכי האם לא לגשת אליו? אני בדרך כלל קמה, מניקה אותו, כל הבית עוד חשוך ואני מחזיקה אותו למיטה, אך הוא לא נרדם וממשיך בקולות. אנא עצתך תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

דבי גרוס דולב
    05/02/2009

הי גלית
    לצערינו עבור תינוקות, השעה חמש בבוקר היא כבר ממש שעת בוקר...
    אם התינוק מתעורר בשעה זו , ישן מספיק שעות בלילה ולא יכול לחזור לישון הרי שאין הרבה מה לעשות . אפשר לנסות להחזירו לשינה אבל אם איננו רוצה אז הנה התחיל הבוקר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו