בעיה בהתפתחות - תינוק בן שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בהתפתחות - תינוק בן שנה וחודש
    דורית
    03/02/2009

שלום רב, יש לי תינוק בן שנה וחודש שאני מודה לא זכה להמון תשומת לב. הוא בן שלישי, עד לפני חודש היה במשפחתון. אנו ההורים חוזרים מאוד מאוחר. בגיל 9 חודשים התחלנו לשים לב כי הוא אינו מגיב לשם שלו ולכן לקחנו אותו לבדיקת שמיעה וזה היה תקין. המטפלת במשפחתון טענה כי היא מצליחה להשיג קשר איתו דרך מה שהוא רוצה ולא מה שהיא רוצה. היום הוצאנו אותו מהמשפחתון והוא נמצא עם בחורה בבית. אני לקחתי יום חופש בשבוע לטפל בו ובעלי יוצא פעמיים מוקדם. חל שיפור גדול מאז. הוא כן ממלמל מאמא ואתזה, אוטו, אך אינו מגיב לשמי ישר אלא רק אחרי מספר פעמים. אני מאוד מתחרה בצעצועים כדי למשוך את תשומת ליבו. הוא כן מרים ידים ובא אלי שארים אותו אך מיד רוצה לחזור למטה לשחק. פיניתי צעצועים ובכל פעם צעצוע אחד. הוא לא מצביע וממעט בקשר עין. זה תמיד נראה לי על יד ולא ממש. מה עושים? האם זה אוטיזם ? האם זה סימנים לכך ? ? דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה בהתפתחות - תינוק בן שנה וחודש

שירי קאשי
    03/02/2009

הי דורית,
    כמובן שאבחנה כזו לא ניתן לעשות בהתכתבות. הדברים שתארת יכולים להיות חלק מהסימפטומים לאוטיזם אך בהחלט לא מעידים על כך באופן ודאי. ציינת גם שכאשר התחיל לקבל יחס אישי וממוקד יותר החל שיפור במצב. אני ממליצה בכל מקרה להתיעץ עם רופא הילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו