מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודשים לא זוחל על 6אפי05/02/2009
שלום רב, בני בן ה 11 חודשים זוחל על הגחון מגיל 6.5 חודשים, עולה לעיתים על 6 (בדר"כ על מנת לעבור לעמידה..), עומד ועושה צעדים תוך השענות על חפצים, אך לא זוחל על 6.. הפעמים היחידות שהוא כן זוחל על 6 זה כשאני שמה לו חפץ שהוא רוצה להגיע אליו על כסא, הוא עולה על 6 על מנת לטפס על הכסא - ואני מזיזה לו את הכסא אחורה (מאלצת אותו להתקדם על מנת להגיע לכסא). וגם כך - אחרי כמה צעדים הוא מתעייף/מתעצבן ויורד על הגחון.. מה יכולה להיות הבעיה? מה אפשר לחזק אצלו על מנת לעזור לו? אשמח לקבל תרגילים אפשריים לעבוד איתו על הזחילה. אציין גם כי הוא לא התיישב עד לא מזמן (כי הוא לא היה כמעט על 6.. הוא התיישב רק תוך השענות על חפץ קצת גבוה). מסביבי אומרים לי שיש ילדים שלא זוחלים על 6 וזה בסדר.. אני מרגישה קצת אחרת.. מה חשיבות הזחילה הזאת? תודה וסופ"ש מקסים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב05/02/2009הי שרון
בניגוד לסובבים אותך, אני חושבת שזחילה על 6 חשובה מאוד להתפתחות של התינוק וכבסיס ליכולות מאוחרות יותר כגון עמידה והליכה. קשה לדעת, בלי להכיר, מה הסיבות לעיכוב בזחילה על 6 אבל אכן מדובר בעיכוב. הסיבות יכולות להיות שונות ומנוגדות- טונוס נמוך מצד אחד או זקיפת יתר מצד שני. לכן לא ניתן לתת תרגילים במקרה כזה מפני שסיבת העיכוב לא ידועה לי. חשוב לתת תרגילים שנותנים מענה לקושי ספציפי וכאן הוא לא ידוע.
אני ממליצה לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לבנך להתגבר על מכשול הזחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אפי05/02/2009קודם כל תודה על התשובה המהירה. הטונוס שלו דווקא בסדר, לא רפוי וגם לא זקיפות יתר.. זה יותר נראה לי כמו חגורת כתפיים לא חזקה מספיק (גם בתרגול "מריצה" הוא מתעייף מהר), או אולי בעיות בשיווי משקל.. אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרון
דבי גרוס דולב05/02/2009הי שרון
לצערי אינני יכולה להסתמך על אבחון שאיננו אבחון שלי. לעיתים מה שנראה לעיניים מסוימות כטונוס מאוזן, יכול להיראות לי כלא מאוזן או כל אבחון אחר.
אני לא יכולה לתת תרגילים בלי לדעת בדיוק מה הסיבה לעיכוב ולענות על הבעיה זו באופן מדויק.
לעיתים, חגורת כתפיים לא חזקה "הולכת" יחד עם אלמנטים נוספים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)