שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    מיכל
    06/02/2009

ביתי בת 8 חודשים (6 חודשים גיל מתוקן) מאחר ונולדה פגית. בנוסף בגיל 3 חודשים עברה ניתוח לב פתוח לתיקון חור בלב. היום אנחנו 5 חודשים אחרי הניתוח והתינוקת מתפתחת היטב ובריאה, מאחר ותקופה ארוכה היתה מאושפזת בבתי חולים היא אינה מרגישה בנוח על הבטן והכוונה שלי שהיא כן שוכבת על הבטן אבל תמיד הראש מורם, היא אינה "יודעת" שהיא יכולה לשכב בנוח עם הראש על המזרן , הוא תמיד תמיד למעלה ולכן היא מסוגלת להגיע ל40 דקות או שעה על הבטן אבל אז מתעייפת מאד ובוכה. היא אינה זוחלת אבל מתהפכת מזמן לשני הכיוונים, נעה עם כיוון השעון שהיא על הבטן , יושבת יציב כשמושיבים אותה, אבל עדיין אינה זוחלת ופה אני מרגיעה את עצמי שהיא בת 6 חודשים גיל מתוקן, השאלה שלי המרכזית, האם יש תרגיל שבו אני יכולה להרגיע אותה ולהוריד לה את הראש בנוח על המזרן, למה הוא תמיד זקוף כשהיא על הבטן,איך אני יכולה להקל עליה ולגרום לה להנות על הבטן, והשאלה הבאה האם זה שהיא לא ישנה על הבטן מרמז על עיכוב בזחילה? כי בסך הכל היא מתפתחת נפלא (לאור מה שעבר עליה) משחקת יפה עם הידיים, אינטלגנטית מאד, ערנית , רק לא מצליחה להוריד את הראש לכיוון המזרן.......האם היא חיבת לעשות זאת? או האם היא יכולה להתפתח גם ככה בשלום..... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    06/02/2009

הי מיכל
    ביתך אכן מתפתחת יפה יחסית למה שהיא עברה ויחסית לגיל המתוקן שלה. כבר פגשתי תינוקות אחרי ניתוח לב שסבלו ממתח יתר בבית החזה ובכתפיים ומזה גם סובלת ביתך, לכן קשה לה להוריד את הראש. מתח זה נובע גם מחוסר שכיבה על הבטן, גם מטראומת הניתוח וגם ממהות הניתוח.
    אותו מתח ראוי לטיפול אבל בעדינות ,תוך התחשבות בתהליך שעברה. חוסר שינה על הבטן מעיד בעצם על אותו הקושי והוא חשוב כי הוא עוד הוכחה לקושי. אתן לך מספר תרגילים אבל התייעצי קודם עם הרופא המטפל כי אני יודעת שיש איזשהו תהליך שעוברים בניתוח לב שקשור לצלעות:
    1. בשכיבה על הגב הרימי את רגליה לכיוון הראש כשיד אחת תומכת ומרימה גם את הטוסיק, הלוך ושוב פעמים רבות.
    2. הרבי לערסל אותה לכדי כדרור מעוגל כדי להרפות אותה, הוסיפי לזה קפיצה מונוטונית על כדור פזיו כדי להקל עליה.
    3. בשכיבה על הגב הקפיצי את הטוסיק כנגד הרצפה.
    4. בשכיבה על הגב עשי סיבוים גדולים של האגן לשני הצדדים.

מטרת כל התרגילים היא להאריך את שרירי הגב ולהרפות את הבטן.
    אשמח לשמוע מיך מך איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

מיכל
    06/02/2009

האם את חושבת ששינה על הבטן זה תנאי הכרחי לזחילה? אני אומר לך את האמת לא נראה לי שאי פעם היא תוריד את הראש אפילו שהיא כל כך עייפה ונרדמת עליי ואני אומרת לעצמי שאני אשים אותה לישון על הבטן היא מיד מתעוררת והראש נזקף כאילו היא בדריכות כל הזמן וזה ממש מעייף אותה. החשש שלי שהיא לא תצליח להוריד את הראש בזמן הקרוב, האם היא תאכל לזחול כשהראש מתוח? האם זה אמור להפריע לה ממה שאת מכירה? אני מנסה לעשות הכל , העבודה על הבטן היתה מאד קשה במיוחד לאור העבר שלה, בהתחלה התחלתי מ 5 דקות על הבטן, אחר כך 10 אחר כך 20, היום היא מגיעה לשעה רצופה ואז נשברת והכל בגלל הראש, .......על מה אני אמורה לעבוד? על שהייה על הבטן? או שפשוט להניח לה.....בינתיים אני אתחיל את התרגילים שנתת לי...... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מיכל

דבי גרוס דולב
    06/02/2009

הי מיכל
    שינה על הבטן פחות חשובה, חשובה השכיבה על הבטן אבל מאוד חשובה הנחת הראש. ראש מורם וחוסר יכולת להורידו מצביע על מתח חזק בגב, מתח כזה עלול להקשות על הזחילה. נסי את התרגילים שהצעתי לך אבל אני חייבת לסייג ולומר שיתכן שהם לא יספיקו.
    יתכן וביתך תזדקק לאבחון עמוק יותר ולקבלת תרגילים ספציפים יותר, קשה מאוד להתפתח עם מתח שכזה ושכיבה על הבטן במשך שעה בלי להוריד את הראש היא אתגר לא קל ולא הכרחי שתינוק יעבור אותו. אז תשקלו את עניין השיעור הפרטי כדי להקל על ביתכם ועל התפתחותה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו