תינוק בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תינוק בן שנה
    גלי
    10/02/2009

    שלום, בני ב שנה עוד שבועיים ויש 2 דברים שרציתי לברר לגבי ההתפתחות שלו. הוא זוחל נעמד עצמאית על רהיטים והולך בעזרת הידיים שלנו, הוא מאוד אוהב לשבת ושחק עם צעצועים בהשחלות ומדבקות הבעיה היא שהוא לא אוהב לשבת על כל דבר שגור לו לפשק רגליים למשל בימבה נדנדה ואפילו כתפיים של אבא הוא ישר מקשית את הגב לאחר וזורק את עצמו.אם זו נדנדה שהוא יושב בה ואנו מנדנדים אותו הוא מסכים אך אם זו נדנדה שהוא יושב בצד אחד ובצד השני ילד אחר הוא לא מוכן- הדבר העקבי היחיד ששמתי לב למתי הוא לא מוכן זה כאשר יש לו פישוק ברגליים. האם זו בעיה התפתחותית ואיך אפשר לעזור לו? דבר שני הוא לא מוחא כפיים עדיין. הוא כן עושה שלום עם היד ומושיט את היד לחפץ שרוצה, הוא עושה לא עם הראש נותן נשיקה ושם ידיים על הראש אך לא מוחא כפיים. כשאני מראה לו איך עושים הוא מניף את הידיים למעלה ולמטה אך לא מחבר אותם. איך אפשר לעזור לו?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לגלי

    דבי גרוס דולב
    10/02/2009

    הי גלי
    חשוב לדעת ולבין האם ההתנגדות לפיסוק מגיעה רק כשהוא פוגש משחקים ונדנדות למיניהן או שבכלל אין לו יכולת לפסק רגליים? אם תנסי לפסק את רגליו מעט תוך משחק, האם הוא יסרב? אם אין באפשרותו בכלל לפסק רגליים הרי שזה משהו שיש לבדוק ולשלול בעיה במפרקי הירך.
    אם ההתנגדות קשורה לאביזרים הרי שיש לכבד את רצונו ולדעת שזה יכול גם להשתנות.
    מחיאת כפיים- הדרך היחידה ללמד היא לתת דוגמא, להמשיך למחוא כפיים בחברתו ולחכות בסבלנות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו