בן 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 חודשים
    נטלי
    15/02/2009

שלום רב וברכות ותודה על הפורום הנפלא. בני בן 9 חודשים בדיוק, מאוד מאוד פעיל ,חייכן ודברן,יושב יצוב, זוחל על שש,נעמד, הולך סביב הלול והרהיטים, אוהב לשחק מאוד, אומר אבא אמא בבבה וכו לא ממש משייך.מוטוריקה עדינה טובה, אחיזת צבת, העברת חפצים קטנים בין הידיים. הבעיה היא שהוא לא מוחה כפיים, לא עושה שלום ,לא מחזיק רת הבקבוק - העניין שלא כל כך מעניין אותי ללמוד, למשל, מאוד אוהב לשחק בקוביות (לבד או איתי) אבל לשניה לא ישב לדפדף איתי בספר- לא מעוניין להסתכל על תמונות ולא לדפדף. כשאני מנסה ללמד אותו משהו מאבד עניין תוך שניות ו"מושך" אותי למשהו אחר. אם אני מתעקשת הוא פשוט לא משתף פעולה. באופן כללי, אולי מצחיק אבל, יודע תמיד מה הוא רוצה. האם זה תקין? האם הדבר נחשב לעיכוב? ושאלה שניה, אולי קשורה,הוא לא שותה מים. מה ניתן לעשות?? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים

שירי קאשי
    15/02/2009

הי נטלי,
    כל מה שתארת יכול להיות חלק מהתפתחות תקינה. ילדים רבים בגיל זה עדיין לא מתעניינים בספר או לא מוחאים כפיים אך חשוב להסתכל על כלל התמונה. שימי לב האם יש לו קושי כללי בריכוז או שישנם דברים בהם יכול להתרכז למשך מספר גדול יותר של דקות. למשל האם יכול לקחת צעצוע ולהתמקד בו או שיש לו נטיה לעבור כל הזמן מדבר לדבר. כמו כן יש לשים לב האם מבצע פעולו אחרות של קרוב הידיים לקו האמצע כמו למשל בזמן בניית מגדל קוביות וכדומה. במידה והיכולות קיימות זה פחות חשוב אילו פעולות בדיוק עושה, אך במידה ויש קושי כללי בריכוז או בפעולות של קרוב הידיים יש להתייחס לכך באופן ספציפי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו