מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתנועה15/02/2009
ערב טוב. אני אמא לתינוק בן חצי שנה. אני מרגישה שהתפתחות שלו איטית: הוא לו מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן הוא ממש מנסה ועם קצת עזרה הוא מצליח {יש לציין שהוא נולד עם טונוס מוגבר מה שגרם לו להתהפך מהבטן לגב עוד כשהוא היה בבית החולים אך זה עבר.} כמו כן הוא לא מעביר חפצים מיד ליד אבל הוא כן מושיט ידיים לחפצים גםכשהוא על הבטן. בנוסף לפעמים כשהוא מושיט יד לחפצים הוא נוגע בהם ומושך את היד אחורה ברתיעה כאילו הוא מפוחד זה קורה גם כשאני מנסה לשים לו חפץ ביד בכוח האם אלו תופעות נורמליות או שהן מצריכות דאגה? חוץ מזה הוא ילד חייכן, עירני ומגיב לסביבה. תודה מראש נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס מוגבר
שירי קאשי15/02/2009הי נועה,
התופעות שתארת הן אופייניות לתינוקות עם טונוס מוגבר. במצב של טונוס גבוה למעשה הגוף מצוי כל הזמן במתח מסויים. מתח זה עלול להקשות על התפתחות התנועה, הגוף הנוקשה יחסית מקשה על התפתחות תגובות של שיווי משקל (המצריכות יותר תנועתיות) וכן תופעות של בהלה מוגברת. אני ממליצה בחום לערוך אבחון ולקבל שיעור פרטי בנושא על מנת לעזור לו להשתחחר מהמתח, לשפר את התנועתיות וכן להפחית את רגישות היתר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נועה16/02/2009בראש ובראשונה תודה רבה שענית לי על השאלה במהירות. האם זה נורמלי שאביתר שהוא בן חצי שנה וקצת עדיין לא מכניס חפצים לפה? תודה מראש נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי17/02/2009הי נועה,
לרוב בגיל זה כבר מכניסים לפה חפצים בקלות. ישנם תינוקות שעושים זאת בכל הזדמנות ואילו אחרים עושים זאת מעט. ייתכן שהטונוס המוגבר אף הוא מקשה על הפעולה כיוון שקרוב הידיים לפה מצריך הרפייה והתארכות של שרירי הגב וזו תנוחה שהיא פחות טבעית ונוחה לו. לכן גם אם מביא ידיים לפה, יכול להיות שהוא יעשה זאת לפרק זמן קצר ולא ישחק דקות ארוכות עם צעצוע בפה כמו תינוק אחר שגופו משוחרר יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נועה17/02/2009בוקר טוב. אביתר באמת מביא בלי בעיה את הידיים לפה. השאלה שלי היא: האם יש מקום לדאגה שהוא לא מביא צעצועים לפה והאם יש תרגילים שאני יכולה לתרגל איתו? תודה מראש והמשך יום טוב נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי18/02/2009הי נועה,
כל עוד הוא חופשי בתנועה זה פחות חשוב שאינו מביא צעצועים. בכל זאת בכדי לגרותו ניתן בשכיבה על הגב לגרות עם צעצוע את פנים כף היד ואת צד הפה תוך יצירת קשר עין עם הצעצוע וזאת על מנת לעורר את הרפלקס של הרצון לתפוס ולהביא לפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)