מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי בזמן החלפהדנה17/02/2009
ליאל בת שנה (בדיוק היום) לאחרונה החלה לבכות כשמחליפים לה או מלבישים אותה... היא בוכה ומתנגדת ואפילו בורחת תוך כדי ההחלפה. ניסינו לדבר באסרטיביות ,אך היא חושבת שזה משחק וצוחקת. ניסיתי להסתכל לה בעיניים ולהסביר לה בשקט וברוגע שעכשיו מתלבשים והיא לא יכולה להשאר ערומה. ניסינו להסית את תשומת ליבה ומחליפים לה תוך כדי ששמים לה טלויזיה, נותנים לה משחק ביד כלום לא הולך! היא ממש מתנגדת ובוכה... האם יש פתרון או פשוט לקבל את זה שמעכשיו ההחלפות וההתלבשויות יהיו מן מלחמה קטנה כזו? אגב לא נראה שיש לה איזשהו קושי במגע, כך שלא נראה לי שזאת הסיבה.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בהחלפה
שירי קאשי17/02/2009הי דנה,
הבכי פרט לבעיה חושית וקושי במגע (שאת חושבת שאינם קיימים אצל ליאל) יכול גם לנבוע בקושי במעברים. ישנם ילדים שיש להם רגישות לכל מצב של שינוי. זה יכול לקרות בזמן החלפת בגדים, יציאה מהבית, שינה, פרידות (מהורים אך גם מגננת או חברה) ובאופן כללי מכל שינוי בשגרה לה היא רגילה. תנסי לשים לב האם יש לה קושי בחלק מהדברים הללו וזה יכול להיות הגורם לתופעה. בכדי להתמודד אין פתרונות קסם, ומה שעובד אמל אחד לא תמיד יעבוד אצל אחר. צריך לעזור לה להפוך את זמן ההחלפה ליותר נעים. ניסית בדרכים שונות, אני ממליצה לנסות עם בועות סבון. לילדים יש נטייה להתהפנט מהן ויש סיכוי שפחות תרצה לברוח. תני לה גם להחזיק את המקל או הבקבוק סגור. אני מכירה ילדים רבים שאצלהם זה עבד. בכל מקרה בהצלחה ואני מקווה שזה יעבור מהר...
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)