שלום שירי שאלה בבקשה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שירי שאלה בבקשה...
    רוזה
    17/02/2009

שלום רב, בני בן 3 חודשים ו3 שבועות שוכב על הבטן די הרבה זמן 10 דקות עד 25 דקות בכל פעם מרים ראש יפה ולאחרונה גם מתחיל להרים את החזה נח בין לבין מניח את הראש. משחק יפה על הגב באוניברסיטה מושיט ידים לצעצועים מחייך מדבר המון צוחק בקול רם רק דבר אחד מטריד אותי כשמביאים לו צעצוע רק אם זה תלוי מעליו באוניברסיטה או אם אני שמה את זה ממש קרוב אליו אז הוא מושיט יד ותופס אם הצעצוע קצת רחוק אך עדיין בטווח הישג מבחינתו הוא לא מושיט יד האם זה תקין? האם זה עניין של גיל? וחוץ מזה רציתי לשאול עוד דבר האם הפעילויות שאני עושה איתו מספקות: מזרון פעילות אוניברסיטה קצת ספורט מתיחות בבוקר(מה שלמדתי בקורס עיסוי תינוקות) עיסוי פעם בשבוע טיולים בחוץ בעגלה ובמנשא קצת קצת בטרמפולינה רק לנוח אחרי האוכל אני מקריאה לו המון ספרים הוא אוהב וממש מקשיב משכיבה אותו הרבה על הבטן 10-25 דקות 5-6 פעמים ביום משחק על הגב אני משחקת איתו על הצדדים אודה לך על התשובה, שיהיה לך יום נפלא... מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום שירי שאלה בבקשה...

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    18/02/2009

הי,
    נתחיל מכך שהושטת הידיים רחוק במיוחד תוך כדי שכיבה על הבטן המצריכה יכולות של העברות משקל, השענות על יד אחת ושחרור היד המושטת היא יכולת שבדרך כלל אין בגיל זה. לחלוטין לא מדובר עדין במרכיב חסר וזה עניין של זמן עד שילמד. לעומת זאת הושטת הידיים למעלה בשכיבה על הגב היא הרבה יותר קלה ולכן את המיומנות הזו הוא כבר רחש. סביר להניח שבמהלך החודש הקרוב הוא גם יתחיל לעשות זאת בעת השכיבה על הבטן. מעבר לכך את עושה איתו פעילויות רבות ומגוונות היוצרות גירויים מסוגים שונים וזה נפלא. איני יודעת האם זה קורה אצלכם, אך חשוב לשים לב שלא מעמיסים יותר מידי ונותנים לו גם זמן של שקט ומשחק עצמי. המשיכי כך, נראה כי הוא בהחלט בכיוון הנכון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו