לא יכול או "עצלן"?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יכול או "עצלן"?
    אימא של
    18/02/2009

שלום, למרות שנשאלו שאלות רבות בנושא וגם תשובות מפורטות נענו- אולי אוכל לתרום לאימהות בשאלתי הבאה: ילדי בן 5 וחצי חודשים. לא נולד פג אך נולד בתחילת חודש תשיעי ו- 2.2 ק"ג. רוב הזמן הוא נראה לי קפוא, גם על הבטן וגם על הגב. כמעט ולא נע. לפעמים משמחה או התרגשות מזיז רגליים. לא מצליח אף פעם להגיע עם הרגליים לפה (כמו שתינוק גמיש צריך לעשות). הוא מתהפך מבטן לגב (יותר נכון, נופל...). אנחנו עושים תרגילים כמו שהצעתם כאן כבר זמן מה אבל אני לא רואה שינוי. יש לציין שהוא מטופל בפיזיותרפיה בגין נטייה עם הראש לצד ימין מאז לידתו. אני רואה ילדים בגילו שכבר זזים לכול כיוון והרבה יותר פעילים. מודאגת. אגב, וחשוב מכול- האם הוכח הקשר בין מוטוריקה גסה לאינטיליגנציה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יכול או "עצלן"?

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של

דבי גרוס דולב
    18/02/2009

הי אמא של
    אם כבר קראת תשובות בנושא זה , את בטח כבר יודעת מה תהיה תשובתי- אין תינוקות עצלנים, יש תינוקות שקשה להם. אני מאוד מאמינה במגע עמוק ובסוגים נוספים של תרגילים על מנת "להניע" תינוק לא תנועתי. אין ספק שלתינוק כזה יש קושי ספציפי מאוד אותו חשוב לאבחן ובו חשוב לטפל ולתרגל כל יום בבית. אי אבחון עלול ללוות את התינוק בהמשך התפתחותו ולהופיע בפנים אחרות.
    ישנן דרכי טיפול נהדרות אשר יודעות לתת מענה על הכך, כדאי לשקול אותן.
    בהצלחה רבה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו