מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת נטישה/זרים או מה זה?איילה18/02/2009
הי, הקטנה שלנו בת 5 חודשים בעוד מספר ימים. היא ילדה נהדרת, חייכנית ומקסימה, משחקת, צוחקת ומתפתחת יפה (חמסה). בשבועיים האחרונים יש שינוי התנהגותי שאשמח לקבל לגביו עצה טובה... חשוב לדעת: לפני שבועיים וחצי העברנו אותה לחדר משלה. 1. הלילות שלה נהיו קשים והיא מתעוררת בערך פעם בשעה למוצץ וחוזרת מייד לישון (לא מאכילים בלילה כבר מגיל 3 וחצי חודשים) היא אפילו לא מבקשת לצאת, רק מוצצי ולישון אבל מתעוררת מלא. 2. היא נהייתה פחות נעימה לסבים ולסבתות ומחפשת אותנו יותר, בוכה יותר ובאופן כללי פחות מרוצה להיות עם אחרים. 3. החלק הכי מוזר הוא שתמיד אבא שלה משכיב אותה לישון אחרי טקס ששנינו עושים יחד של אמבטיה, הוא נותן לה בקבוק וכמה דקות רגיעה ולמיטה. תמיד היה מצוין והיא נרדמת מהר ובכיף. ב 3 לילות האחרונים היא ממש צורחת אחרי האכול כשהיא איתו ורק כשהיא עוברת אלי, שקטה ומרוצה ומוכנה ללכת לישון... היא פשוט לא מוכנה ללכת לישון איתו, רק איתי. כמובן שאנחנו מעוניינים לפתור את כל הנ"ל ואשמח לכל עצה... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילה
לירז19/02/2009איילה אין לך מה לדאוג ביתי הייתה בדיוק ככה גם אני נלחצתי כי היא ממש נהייתה מפוחדת בגיל הזה אני ביררתי עם טיפת חלב והם אמרו לי שמגיל 5 חודשים עד 8 חודשים בערך יש חרדת נטישה לתינוקות הם מתחילים לזהות ממש את הפרצופים שתמיד איתם וברגע שהם הולכים הם פוחדים ובוכים ביתי בת חצי שנה וקצת ועדיין היא רוצה להיות בקרבתנו אבל ברוך ה' זה פוחת במהלך הזמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידן ודבי, אשמח לתשובתכם...
איילה20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיילה
דבי גרוס דולב20/02/2009הי איילה
לצערי, כמו פעמים רבות שאני נשאלת שאלות מסוג זה, אין לי פתרון לכל מה שסיפרת.
אכן זהו גיל בו עלולה להתחיל חרדת נטישה ובכלל ישנה יותר מודעות לאפשרויות "הפעלת" ההורים וההשפעה עליהם. זה לא מגיע מתוך מקום לא טוב אלא ממודעות חדשה המתעוררת אצל התינוק. יתכן וגם ההעברה לחדר החדש עשתה את שלה. חשוב לתת לתינוקת להבין שלילה זה לילה ולא להוציא מהמיטה, להמשיך לחשוף אותה לסבים ובכלל לזרים אבל להיות לצידה כשהיא זקוקה לכם ולהמשיך לתת לאבא לנסות ולהרדים אותה אבל כשההתנגדות גוברת, לדעת לוותר.
לסיכום- לחשוף אותם לקשיים החדשים אבל לא לכפות עליה התמודדויות קשות מידי.
מצבים אלה משתנים כל הזמן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)