מה עושים עם אצבעות בפה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם אצבעות בפה?
    אופיר סער
    21/02/2009

שלום רב, בני הוא כבן שנה כאשר בחודשים האחרונים הוא מוצץ באופן קבוע את אצבעות ידיו. גירסאות מסויימות אמרו שזה בשל הגירוי של השיניים שיוצאות שהחלו לצאת בימים אלה, אך בכל מקרה, אני מקבל הרבה הערות שזה רע מאוד והאצבעות גורמות לכך שהשיניים יגדלו בצורה לא סימטרית ועליי לקנות לו כפפות לידיים. עד היום לא מצאתי תשובות ברורות לכך ואני חושש שכפפות עשויות לפגוע לו במוטוריקה העדינה ונמנע מלעשות זאת. אשמח מאוד לעצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם אצבעות בפה?

הוספת תגובה

• תגובה לאופיר

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי אופיר
    הכנסת ידיים לפה היא תהליך טבעי של התינוק דרכו הוא מכיר את העולם ואף מצביע לעיתים על המתודדות עם הופעת שיניים. עיוות צורת השיניים קורה בד"כ עכב מציצת אצבע מסיבית והוא תלוי באופן המציצה והתדירות. מניעת פעולה זו היא מתסכלת ולדעתי ממש לא נכונה כלפי התינוק. על שימוש בכפפות מעולם לא שמעתי ואני מאוד מקווה שלא תתפתה לכך, זה נמשע לי אכזרי, לא מתחשב ופוגע בחופש של התינוק. עלינו לכבד סוג כזה של פעולות אצל התינוק ולזכור שלא בהכל יש מקום להתערבות שלנו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו