מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיישבות ועמידהכלוש22/02/2009
שלום, בני בן שמונה חודשים,כתבתי כאן לא מזמן על כך שהוא לא מתיישב מעמידה על שש והמלצתם לי על תרגילים לעזור לו (שאנחנו עושים כשהוא מסכים...), מאז התפתחו הדברים באופן הבא ורציתי לדעת אם זה תקין וגם איך להמשיל לעזור לו תקציר מבחינה התפתחותית: נעמד על שש בגיל ששה חודישם, הוא זוחל גחון משהו כמו חודש וזוחל על שש משהו כמו 10 ימים, מתהפך כל הכיווינים והצדדים, מסתובב הרבה.הוא לא מתיישב ממש מעמידה על שש, אלא מעמידה על שש עם קצת הגבהה (נניח אם הוא שם ידיים על הרגל שלי או צעצוע מסויים (אני ממשיכה לעבוד על תרגילים שנתתם כדי שיצליח מעמידה על שש בהנחה שיש לו בעיה של זקיפת יתר בגב) הוא יוצא יפה מהישיבה לעמידת שש וזחילה, וגם יושב מאוד יציב. הוא המון יושב על הברכיים בישיבת W ונעמד על הברכיים (וקופץ...מאוד מבסוט מזה) , ומהמצב הזה הרבה פעמים לוקח רגל קדימה ומתיישב על הטוסיק - תקין? היום הוא נעמד, האם זו בעיה? כיוון שעוד לא השתלט לגמרי על עניין הישיבה? וגם הוא לא כל כך יודע איך לצאת מעניין העמידה (כל שאר המצבים של ישיבה על הברכיים, על הטוסיק, עמידה על הברכיים ועמידה על שש, הוא מצליח להחליף ביניהם יפה) מעמידה הוא קצת מתרסק או עושה סוג של שפגט, האם לנסות למנוע ממנו לעמוד? ואם כבר עומד איך לעזור לו ללמוד לצאת מזה? שוב תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לכלוש
דבי גרוס דולב22/02/2009הי כלוש
טוב לשמוע שאתם מתרגלים ושיש שינויים לטובה.
רוב דרכה של בנך טובה אבל ישנה בעיה קטנה עם ישיבת הW אשר איננה בריאה לברכיים. מכיוון שאת מציינת שהוא יודעת לצאת ממנה לישיבה משוכלת אני ממליצה לשים דגש על עניין זה וכשאת רואה שאיננו יוצא ממנה, לסדר לו את הרגליים. רצוי כמובן לחכות עם עניין העמידה אבל קצת קשה למנוע, לכן אני ממליצה לנסות ולא לעודד אותה ולגרות אותו לרדת ממנה ולפתח יותר את הזחילה ואת ההתיישבות העצמאית. כדי למנוע ממנו התרסקויות תרגלי איתו את הירידה מעמידה- קחי את שתי ידיו כשהוא עומד ועזרי לו לשבת ובמקביל כופפי מעט את אחורי ברכיו בעת עמידה כדי ללמדו לשבת חזרה.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)