מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי שינה-שאלה גם לאמהות מנוסותצביה22/02/2009
שלום רב, הבן שלי שן שנה וחודשיים. מגיל 0 יישן איתנו באותו החדר במיטה משלו. לפני חודשיים החלטתי להעביר אותו חדר אבל כל השיטות וכל העיצות של המומחים לא עובדות אצלי כי אני פשוט לא מסוגלת לשמוע את הבכי הקורע לב שלו גם לפני השינה וגם בלילה אני פשוט נורא עייפה ולא מסוגלת ובעלי בלילה ממש לא מוכן לעזור כי צריך לקום מוקדם...אז נישברתי והחזרתי אותו אלינו לחדר שבו הוא יישן פחות או יותר טוב עם התעוררות אחת בלילה וכשמבין שאני איתו נירדם חזרה.שאלתי היא בעצם האם אני גורמת לו נזק שבגיל כזה עדיין יישן איתי? ואולי יש למישהו עיצה בנושא איך עושים את זה יותר פשוט למרות שניראה לי שאין דבר כזה.. עכשיו הוא גם מתחיל גן ואני ממש מתקשה לגרום לו לעבור כל כך הרבה שינויים. אודה מאוד לתשובתכם ודעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
שירי קאשי22/02/2009הי צביה,
את אינך גורמת נזק לילד בכך שהוא עדיין ישן בחדרך. כל משפחה בוחרת לה את סידורי השינה הטובים עבורה. במידה וזה נוח ומתאים להשקפת עולמך הרי שאין בכך כל נזק. בכל מקרה כפי שציינת כרגע הוא לקראת שינוי נוסף ואולי זה לא זמן מתאים. בשלב מאוחר יותר כשהוא כבר יהיה בשגרה את יכולה לנסות שוב אך חשוב שתעשי זאת כשאת החלטית ובטוחה בכך כיוון שאחרת זה לא יעבוד. אין דרך קלה, אך בסופו של דבר מתרגלים לסידור החדש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לצביה
דבי גרוס דולב22/02/2009הי צביה
נזק לא נגרם מזה שתינוק ישן לצד אימו ויש אפילו שיגידו שכך נכון, זה עניין של תפיסה. ישנם ילדים שאי הגבלת הלינה המשותפת גורם להם להחליט לעזוב את חדר ההורים בעצמם ויש כאלה שרק רצו להשאר.. אין לזה חוקיות. מה שכן חשוב, הוא כיצד משפיע הדבר עליכם ומידת השלמות שלכם עם זה. אם אינך רואה כל בעיה וקושי בלינה המשותפת הרי שאפשר להמשיך עם זה אבל אם אינך שלמה ובאיזשהו שלב תחליטי להפסיק עם זה, רוב הסיכויים שתצטרכו לעבור תהליך שחלקו לא קל. אני אינני ממליצה לתת לתניוק לבכות במיטתו. אני אומרת כן להרימו מהמיטה כשבוכה אבל להחזירו לשם שוב ושוב עד שיבין את כוונתכם. חשובה העכביות וחשובה ההחלטיות אבל לפני הכל צריך לקחת החלטה. לדעתי אין דרך ביניים.
בהצלחה באשר תבחרו
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
