הרגלי שינה-שאלה גם לאמהות מנוסות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה-שאלה גם לאמהות מנוסות
    צביה
    22/02/2009

שלום רב, הבן שלי שן שנה וחודשיים. מגיל 0 יישן איתנו באותו החדר במיטה משלו. לפני חודשיים החלטתי להעביר אותו חדר אבל כל השיטות וכל העיצות של המומחים לא עובדות אצלי כי אני פשוט לא מסוגלת לשמוע את הבכי הקורע לב שלו גם לפני השינה וגם בלילה אני פשוט נורא עייפה ולא מסוגלת ובעלי בלילה ממש לא מוכן לעזור כי צריך לקום מוקדם...אז נישברתי והחזרתי אותו אלינו לחדר שבו הוא יישן פחות או יותר טוב עם התעוררות אחת בלילה וכשמבין שאני איתו נירדם חזרה.שאלתי היא בעצם האם אני גורמת לו נזק שבגיל כזה עדיין יישן איתי? ואולי יש למישהו עיצה בנושא איך עושים את זה יותר פשוט למרות שניראה לי שאין דבר כזה.. עכשיו הוא גם מתחיל גן ואני ממש מתקשה לגרום לו לעבור כל כך הרבה שינויים. אודה מאוד לתשובתכם ודעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

שירי קאשי
    22/02/2009

הי צביה,
    את אינך גורמת נזק לילד בכך שהוא עדיין ישן בחדרך. כל משפחה בוחרת לה את סידורי השינה הטובים עבורה. במידה וזה נוח ומתאים להשקפת עולמך הרי שאין בכך כל נזק. בכל מקרה כפי שציינת כרגע הוא לקראת שינוי נוסף ואולי זה לא זמן מתאים. בשלב מאוחר יותר כשהוא כבר יהיה בשגרה את יכולה לנסות שוב אך חשוב שתעשי זאת כשאת החלטית ובטוחה בכך כיוון שאחרת זה לא יעבוד. אין דרך קלה, אך בסופו של דבר מתרגלים לסידור החדש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצביה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי צביה
    נזק לא נגרם מזה שתינוק ישן לצד אימו ויש אפילו שיגידו שכך נכון, זה עניין של תפיסה. ישנם ילדים שאי הגבלת הלינה המשותפת גורם להם להחליט לעזוב את חדר ההורים בעצמם ויש כאלה שרק רצו להשאר.. אין לזה חוקיות. מה שכן חשוב, הוא כיצד משפיע הדבר עליכם ומידת השלמות שלכם עם זה. אם אינך רואה כל בעיה וקושי בלינה המשותפת הרי שאפשר להמשיך עם זה אבל אם אינך שלמה ובאיזשהו שלב תחליטי להפסיק עם זה, רוב הסיכויים שתצטרכו לעבור תהליך שחלקו לא קל. אני אינני ממליצה לתת לתניוק לבכות במיטתו. אני אומרת כן להרימו מהמיטה כשבוכה אבל להחזירו לשם שוב ושוב עד שיבין את כוונתכם. חשובה העכביות וחשובה ההחלטיות אבל לפני הכל צריך לקחת החלטה. לדעתי אין דרך ביניים.
    בהצלחה באשר תבחרו
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו