מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהעידית01/03/2009
בוקר טוב, בני בן תשעה וחצי חודשים (שבעה וחצי חודשים מתוקן). מתהפך היטב לכל הכיוונים מזה כחודש וחצי. הוא עדיין לא מבצע סיבוב ציר וכן עדיין לא התחיל לזחול גחון. כשהוא שוכב על הבטן הוא ממש עושה מאמצים להגיע לחפצים שמולו (ע"י תזוזת רגליים וידיים), אך לא רואים התקדמות של זחילה. האם יש דרך לעודד ביצוע סיבוב ציר? וכן לעזור לו עם הזחילה? חשוב לי לציין כי הוא אובחן כבעל היפוטוניה קלה וכל שלבי ההתפתחות המוטורית שלו היו מעט מאוחרים. הוא מחייך וצוחק המון, מברבר המון וכו'... חשוב לי לציין שאנחנו במעקב אצל פיזיוטרפיסטית אבל אני מרגישה שזה לא עוזר יותר מידי. כיצד אני יכולה לעזור לו? האם יש מקום לדאגה בשל העיכוב בהתפתחות? תודה מראש על התשובות המהירות והמקוצעיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעידית
דבי גרוס דולב01/03/2009הי עידית
אינני יודעת אם בפזיותרפיה אתם מקבלים תרגילים לחיזוק טונוס שרירים, אבל זה לדעתי השלב הראשון והדבר בו צריך לטפל. אני לא מאמינה בטיפול בסימפטום, חוסר הזחילה, אלא קודם כל במקור הבעיה- ההיפוטוניה. אני מאוד מתחשבת בגיל המתוקן ולכן אינני רואה זאת כאיחור מאוד גדול אבל כן קיים עיכוב כלשהו שכדאי לטפל בו לפני שיגדל.
אינני יכולה לתת תרגילים בשל אוסף האלמנטים- גיל מתוקן, טונוס נמוך ואי זחילה. על כן אני ממליצה על אבחון וקבלת תרגילים פרטניים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי01/03/2009הי עידית,
נתחיל מכך שאין מקום לדאגה אלא רק לעשייה. קצב ההתפתחות של בנך תואם את גילו המתוקן וכמובן שיש לקחת בחשבון את העיכוב הצפוי גם מהיוטו היפוטוני. באופן כללי וללא קשר לשלב התפתחותי כזה או אחר יש לעבוד על חיזוק שרירים כללי:
1. להרים לאוירון (מביא לחיזוק שרירי הזקיפה).
2. לרקוד איתו ומידי פעם לעצור לעשות מעין תנועת נפילה כשהוא מוחזק קרוב אליך. התנועה המפתיעה ביחד עם הנסיון לשמור על שיווי משקל מביאים להפעלה של שרירים רבים.
3. תנועה במרחב (גם היא מביאה לתגובות של שיווי משקל ולכן מפעילה שרירים רבים).
4. הפתעות במגע. למשל לתופף על חזהו ולעצור. המשך התיפף יבוא בהפתעה. גורם ההפתעה מביא לדריכות מסויימת בגוף שמביאה להפעלת השרירים.
כל הדברים הללו צריכים להעשות כמשחק עם הילד ומתוך הנאה רבה. וחיזוק השרירים יגיע מבלי שירגיש כי הוא מתאמץ או שמחריכים אותו לבצע תרגיל.
לגבי קידום הזחילה והסיבוב סביב ציר, יש לחזק את שרירי הרגליים וחגורת הכתפיים:
1. להוריד את הגרביים ואף מכנסיים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים. בכדי לגרות לסיבוב יש לפנות את השטח מצעצועים ולמשוך צעצוע אחד סביבו עם כיוון הסיבוב בכדי שינסה להגיע אליו.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)