מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקסטנציה בשכמותרותי01/03/2009
שלום בתי בת חמישה חודשים. בשבועות האחרונים שמתי לב לכמה דברים שאינני יודעת אם הם תקינים או דורשים טיפול: 1. כאשר נמצאת על הבטן, נמצאת הרבה בתנוחת אווירון. מדי פעם מקרבת ידיים ונשענת עליהן (בעיקר כתגובה לצעצוע שאיתו משחקת) אבל לאחר זמן קצר (פחות מדקה) חוזרת לתנוחת האוירון תוך בעיטות ברגליים. 2. כאשר אני מרימה אותה היא מושכת חזק את זרועותיה לאחור (מקרבת שכמות) ולא מרפה גם כשהיא עליי. כאשר אני משכיבה אותה כנ"ל תוך הרמת ראש (כאילו מנסה להתרומם לישיבה). 3. בשכיבה על הבטן, לא מניחה את ראשה למנוחה אלא רק לעיתים רחוקות. כאשר מתעייפת מתחילה לרוב לבכות ולא מניחה את הראש. 4. התהפכה רק פעמיים מבטן לגב ובכלל לא מהגב לבטן. האם מה שתיארתי הם דברים נפוצים לגיל זה ויעברו מאליהם או שנדרש טיפול מקצועי? יש לציין כי אני משכיבה אותה על הצד מספר פעמים ביום ונותנת מגע עמוק לחלק העליון של הגוף כפי שייעצתם בפורום זה, אך אני לא רואה שזה משפיע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלית
דבי גרוס דולב01/03/2009הי גלית
כל הכבוד על האבחון המקצועי! מה שאת מתארת אכן נשמע כמו אקסטנציה בגב ובשכמות, התופעה לא אמורה להיות נפוצה בגיל זה ולא בשום גיל, היא מקשה על הנינוחות ועל ההתפתחות ואכן דורשת התיחסות. השכבה על הצד תוך טפיחות היא טובה אבל לא מספיקה. לדעתי זה כן מצדיק התיחסות יותר אישית וספציפית למרות שלא מדובר במשהו פתולוגי אבל כן אלמנט שמשפיע ומקשה. אם לא תטופל ביתך, לא תימנע ממנה התפתחות מוטורית אבל התופעה תלווה אותה בדרכים שןנות בהמשך.
כדאי, אם כן, לשקול מפגש אבחון וקבלת תרגילים על מנת להקל עליה את המשך דרכה ההתפתחותית.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)