מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ארוכה... זהירות:-)אמא אוהבת09/03/2009
שלום, בתי עוד שבוע בת 7 חודשים. היא נולדה בשבוע 31+6 ולכן גילה המתוקן יהיה חמישה חודשים. היא ילדה מקסימה וחייכנית, צוחקת ומקשקשת, מאוד תקשורתית. מבחינה מוטורית היא מרימה ראש יפה על הבטן ומצליחה לשכב כך לפעמים גם רבע שעה... נשענת לרוב על המרפקים, לעיתים מיישרת לקצת. לא מורידה את הראש על הבטן כשהיא על מזרון למרות שעלי יכולה לשכב על הבטן ולנוח.כשהיא על הגב שולחת יפה ידיים לצעצועים ושמה הכל בפה. על הבטן לא שולחת יד לצעצועים אלא רק אם שמים לה אותם ביד. לאחרונה החלה להרים כל הזמן את הרגליים כלפי מעלה, אך לא תופסת עדיין את כפות הרגליים אלא רק את הברכיים (מבחינת גמישות אין בעיה להביא את הרגליים לפה). מרבה לבעוט ברגליה. אינה מתהפכת עדיין לשום כיוון. כשהיא על הבטן הידיים מופנות קדימה אך המרפקים אינם ברוחב הכתפיים אלא יותר רחבות. אם אני מכניסה לה אותן היא יכולה להישאר כך. כשהיא על הגב מספר פעמים הרימה את הרגליים והתגלגלה לצד אך לא השלימה את הסיבוב. יש לציין ששונאת לשכב על הצד, אך אני כל פעם שמה קצת יותר והמצב משתפר. מה שמדאיג אותי זה שעדיין לא מתהפכת. רופא הילדים שלה טוען שעוד קטנה ושהתהפכות צריכה לבוא בין 6 ל-9 חודשים מתוקן (לא הגזים????). בהתפתחות הילד היינו פעם ראשונה לפני שבוע למעקב והפיזיותרפיסטית אמרה שהיא בסדר גמור ואין צורך שאעשה איתה שום תרגילים. אמרה גם שהטונוס שלה טיפה גבוה, אך בגדר הנורמלי (הרופא טען שהטונוס תקין) וכן שהחזקת הראש שלה ושליחת הידיים על הגב יפים מאוד לגילה המתוקן. אמרה גם שעל הבטן המרפקים מופנים קדימה וזה טוב. שתי שאלות: 1. הפיזיותרפיסטית אמרה לי לא להכניס לה את המרפקים לרוחב הכתפיים אלא לחכות שתעשה זאת לבד. אמרה שאני יכולה לשים לה צעצוע מלפנים אבל כאמור היא אינה שולחת יד לצעצוע. האם זה נכון לדעתכן או שדווקא לקרב לה את הידיים כדי שתלמד לשהות כך? אני מרגישה שזה מונע ממנה להתהפך.... 2. מה אני יכולה לעשות כדי לעודד את ההתהפכויות ואת שליחת הידיים על הבטן? אני ממש מצטערת על האורך פשוט היה חשוב לי לכתוב את כל הפרטים. המון תודה לכן על הפורום הנפלא הזה. אתן מקסימות ועוזרות מאוד להורים. יישר כוח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא אוהבת
דבי גרוס דולב10/03/2009הי אמא אוהבת
חשוב להתיחס לגילו המתוקן של התינוק אבל יש גם להסתכל על כל המכלול. את מציינת מספר קשיים- הבאת ידיים לקו האמצע בשכיבה על הבטן, אי נחה של הראש בשכיבה על הבטן- שני אלמנטים אלה עלולים להוות אינדיקציה לטונוס גבוה או מתח יתר. בנוסף ,קושי לשכב על הצד ואי התהפכות. טווח הגילאים של ההתהפכות הוא בין 4-6 חודשים ולא 6-9.
אני גם לא חושבת שיש צורך לתקן את מיקום הידיים בשכיבה על הבטן אבל מסיבה אחרת- תיקון הידייים מהווה טיפול קוסמטי בלבד, אני מאמינה שיש לזהות ולאבחן את מקור הקושי ולטפל בו ולא בסימפטום.
לסיכום- עכב גילה המתוקן של ביתך, עכב חוסר ההחלטיות סביב טונוס גבוה כן או לא ועכב שאר הקשיים שציינת, יהיה זה לא נכון לתת תרגילים להתהפכות. מה עם "בריחת" הידיים בשכיבה על הבטן? מה אם הטונוס? לדעתי יש לאבחן באופן ספציפי ורציני את מצבה ההתפתחותי של ביתך, לזהות מקור קושי ראשי לכל הקשיים ומהמקום הזה לתת תרגילים מתאימים.
סוג האבחון והטיפול של ליווי התפתחות מעט שונה מזה של הפזיותרפיה ויתכן ותקבלו שם מענה שיענה על צרכיכם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת להגיד...
אמא אוהבת10/03/2009שמאוד הלחצת אותי בתשובתך. משתמע ממנה שאת חושבת שמצבה של בתי כה חמור ולכן התרגילים שאתן ממליצות עליהן פה לכולן לא יעזרו לה! כבר ראיתי שהמלצתן פה להרבה אימהות על תרגילים למרות טונוס גבוה.... , אכן, אולי יש לה מעט טונוס גבוה (שוב, הפיזיותרפיסטית אמרה שהוא קצת גבוה אך הדגישה שבגדר הנורמה), אך היא גמישה ותנועתית- רגליים בועטות ועולות למעלה וידיים שבשכיבה על הגב מושטות ישרות למעלה זו לזו ואף עוברות את קו האמצע ללא עזרה. כמו כן, מתערסלת בקלות... אני גם חושבת שהרמת הרגליים למעלה והתהפכות לצד זו כן התחלה של היפוך מגב לבטן.... כך שבאמת אינני מבינה מדוע להלחיץ כל כך ולתת את הרושם של מצב חמור שלא ניתן להתמודד עימו ללא שיעורים פרטיים. אפילו לאמא בטוחה בעצמה קשה להתמודד עם זה, בטח ובטח לאמא של פגית שמן הסתם יש הרבה יותר חרדות לגבי ההתפתחות. ברור לי שכוונתך טובה אך היה חשוב לי לומר לך למה גרמת לי להרגיש. תודה בכל אופן על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת...
הדסה10/03/2009רציתי לומר לאמא האוהבת שאת צודקת התשובה באמת מלחיצה וקצת לא נעימה אך תנסי לראות את הפן המקצועי של מנהלות הפורום ובהתאם לכך גם התשובה , בתור אמא אני מבינה אותך לחלוטין, נסי לא להילחץ ולהקשיב לבעלי מקצוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאמא אוהבת
דבי גרוס דולב10/03/2009שלום אמא אוהבת
צר לי מאוד על שהרגשת לחוצה מתגובתי. אני עוברת עליה שוב ואינני רואה שום רמז לכך שהמצב גרוע אבל כן דורש התיחסות.
השיטה לפיה אנו עובדות מדברת על התפתחות מוטורית תקינה כבסיס לאיכויות עתידיות ועל כך שחשוב שכל התהליך יקרה ממקום תנועתי טוב ומאורגן. לכן אנו נוטים להמליץ על התייסות אישית כשיש צורך בכך על אף שלא מדובר בפתולוגיות.
המלצנו כאן על תרגילים לאמהות שדיברו על עיכוב בלבד בלי העובדות שנוספו לפנייה שלך כגון- לידה לפני הזמן (שאנו מאמינים בהשפעתה על ההתפתחות), כמו חשד לטונוס גבוה ועוד.
מהמקום שלי ,אינני רואה הפניה לשיעור פרטי כמקום לדאגה אלא תמיכה בהתפתחות.
אז אני שוב מאוד מאוד מצטערת אם גרמתי לך להרגיש לחוצה, כוונתי הייתה מקצועית ובעלת ראייה אחרת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא של איתי- תודה
אמא אוהבת10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)