בעיה גדולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה גדולה
    אמא
    15/03/2009

שלום, הבת שלי היא כבת ארבעה וחצי חודשים. חייכנית, עירנית בוכה רק שמשהו באמת מציק לה., רוב הזמן היא לא בוכה. מחייכת לאנשים זרים ולאנשים שהיא מכירה, היא מגיבה לכולם ותמיד "משתפת פעולה" אם אנשים שניגשים אליה, אלא שלאחרונה כאשר אימי מתקרבת אליה או מדברת אליה או מרימה אותה, הילדה מחליה לבכות בהיסטריה וזה קורה רק איתה. דווקא אימי היא הסבתא שהיא רואה יותר, ששמרה עליה מרגע הלידה וכעת אני בבעיה כי היא לא יכולה לעזור לי בשמירה עליה ואין לי עזרה כלל. ניסינו הכל, אני מחזיקה אותה שהיא מדברת איתה או ששתינו יושבות מולה, ניסיתי לתת לה להתמודד, אבל אימי לא רוצה שהיא תבכה אז היא מחזירה אותה אליי. ניסינו להתראות יותר על מנת שתיתרגל אך כלום לא עוזר. אשמח מאד אם תעזרי לי, אולי לתת לי רעיונות ממה נבהלת הילדה ואיך להתמודד עם כך. אני רוצה לציין שאימי מעשנת ופעמים רבות חשבנו שאולי ריח הסיגריות הוא הסיבה, אך אנשים אחרים שמעשנים מקרבים אליה והתגובה היא שונה. תודה וסליחה על אורך ההודעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה גדולה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    15/03/2009

הי אמא
    מה שאת מתארת נשמע באמת בעייתי וכואב, מעבר לזה שהסיבה לכך לא ברורה. אין לי פתרון חד משמעי לבעיה אבל כדאי אולי לנסות כמה דברים, תחילה כדאי אולי לעשות הפסקה של כמה ימים בפגישות עם אימך ולתת לתינוקת מעט זמן ללא ההתמודדות הזו, אולי זה יעזור.
    בנוסף, כשאתן נפגשות, תני לאמא שלך לגשת אליה , בהתחלה מרחוק, לדבר איתה משם בקול נמוך ומרגיע ולהתקרב לאט לאט. לאחר ההתקרבות, להמשיך את התקשורת איתה בלי לקחת אותה לידיים. מידי פעם להעביר אותה לאמא שלך לזמן קצר ולקחת חזרה.
    מעבר לזה כדאי לבדוק ולשלול קשיים שקשורים לקול שלה, רם מידי? לאופן שבו היא מתקשרת עם ביתך?
    אני מקווה שהקושי יעבור במהרה ושאימך איננה נפגעת..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו