גן או מטפלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן או מטפלת
    לימור
    18/03/2009

שלום, בני בן שנה, סובל מטורטיקוליס מלידה ומתח שרירים גבוה, המצב משתפר בעקבות טיפולי פיזיותרפיה. הוא זוחל על הגחון ומגיע לכל הבית, אך עדיין לא מתיישב לבד ולא זוחל על ארבע. היה עד עכשיו עם מטפלת שאני מאוד מרוצה ממנה ועכשיו אנחנו מתלבטים האים לשלוח אותו לגן (עד 16:30), או להמשיך עם המטפלת עוד חמישה חודשים (עד ספטמבר). הוא ילד נמרץ מאוד , חייכן וחברותי ונראה לי שהוא צריך יותר גירויים וחברת ילדים בגילו, בגן שחשבנו עליו הוא יהיה כמה חודשים בקבוצה של הקטנים ביותר, בגלל שהוא עדיין לא הולך וכנראה שיקח יותר זמן עד שהוא יתחיל לכת. המטפלת שלו לא ממש עושה איתו תרגילי פיזיותרפיה אבל עובדת איתו קצת על ישיבה. השאלה שלי היא - מבחינת התפתחותית, האם כדאי לשלוח אותו לגן או להמשיך עם המטפלת? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן או מטפלת

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי סיגל
    ההתלבטות והשיקול בין גן או מטפלת איננו קשור להתפתחות התינוק אלא לגילו ונטייתו. בגיל שנה אני בהחלט ממליצה על גן, שם לומד הילד להתנהל בחברה של ילדים נוספים, מקבל גירויים רבים ועובר אינטראקציות אותן לא יוכל לעבור עם מטפלת. ההחלטה לשים אותו בקבוצה של קטנים טובה.

קשה לי לא להתיחס למקומו ההתפתחותי, האם ניסיתם גם ליווי התפתחותי? יש עבודה רבה וחשובה לעשות עם בנך על מנת לקדמו לזחילת 6, התישבות (אני מקווה שהמטפלת לא מושיבה אותו!) והליכה. חשוב לדאוג שלא ידלג לגמרי על זחילה וליישר קו עם בני גילו, זה אפשרי וזה חשוב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו