מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גן או מטפלתלימור18/03/2009
שלום, בני בן שנה, סובל מטורטיקוליס מלידה ומתח שרירים גבוה, המצב משתפר בעקבות טיפולי פיזיותרפיה. הוא זוחל על הגחון ומגיע לכל הבית, אך עדיין לא מתיישב לבד ולא זוחל על ארבע. היה עד עכשיו עם מטפלת שאני מאוד מרוצה ממנה ועכשיו אנחנו מתלבטים האים לשלוח אותו לגן (עד 16:30), או להמשיך עם המטפלת עוד חמישה חודשים (עד ספטמבר). הוא ילד נמרץ מאוד , חייכן וחברותי ונראה לי שהוא צריך יותר גירויים וחברת ילדים בגילו, בגן שחשבנו עליו הוא יהיה כמה חודשים בקבוצה של הקטנים ביותר, בגלל שהוא עדיין לא הולך וכנראה שיקח יותר זמן עד שהוא יתחיל לכת. המטפלת שלו לא ממש עושה איתו תרגילי פיזיותרפיה אבל עובדת איתו קצת על ישיבה. השאלה שלי היא - מבחינת התפתחותית, האם כדאי לשלוח אותו לגן או להמשיך עם המטפלת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
דבי גרוס דולב18/03/2009הי סיגל
ההתלבטות והשיקול בין גן או מטפלת איננו קשור להתפתחות התינוק אלא לגילו ונטייתו. בגיל שנה אני בהחלט ממליצה על גן, שם לומד הילד להתנהל בחברה של ילדים נוספים, מקבל גירויים רבים ועובר אינטראקציות אותן לא יוכל לעבור עם מטפלת. ההחלטה לשים אותו בקבוצה של קטנים טובה.
קשה לי לא להתיחס למקומו ההתפתחותי, האם ניסיתם גם ליווי התפתחותי? יש עבודה רבה וחשובה לעשות עם בנך על מנת לקדמו לזחילת 6, התישבות (אני מקווה שהמטפלת לא מושיבה אותו!) והליכה. חשוב לדאוג שלא ידלג לגמרי על זחילה וליישר קו עם בני גילו, זה אפשרי וזה חשוב.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)