התפתחות - בן 9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות - בן 9.5 חודשים
    מירי
    18/03/2009

שלום רב, בני בן 9 וחצי חודשים במשקל תקין. תינוק סקרן מאוד ומתקשר עם הסביבה בצורה טובה מאוד. הוא עדיין לא עומד עמידת 6 ולא מתיישב בכוחות עצמו. אני די מודאגת. רופאת הילדים אמרה שהיא לא רואה שום בעיה ואולי אפשר לעזור לו עם קצת פיזוטרפייה. חשוב לי לציין כי אם אני מושיבה אותו הוא יושב יציב מאוד (אם כי אני לא מרבה לעשות זאת כלל, על מנת להגביא אצלו את המוטיבציה לעשות זאת בכוחות עצמו), כמו כן הוא זוחל אחרונית במהירות (לא על שש), מסתובב במהירות סביב עצמו ובסה"כ מצליח להגיע ממקום למקום. כמו כן אם אני מרימה אותו הוא מנסה לעמוד (וגם מצליח לזמן קצר מאוד) ומתבאס לשנות תנוחה... עד כמה זה נחשב חריג לא להתיישב / לעמוד עמידת 6 בגיל זה? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות - בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    18/03/2009

הי מירי
    לבנך יש עיכוב מסוים בהתפתחות. בגיל זה אנו כבר רוצים לראות נסיונות זחילה והתישבות שמגיעה אחרי עלייה על 6. אני ממליצה ,בשלב זה, לא להעמיד את התינוק ולא להושיבו על מנת לא לשבש תהליכם ולא לעכבם יותר. אם אינך רואה שינוי בזמן הקרוב כדאי אולי לשקול סוג נוסף של אבחון ותרגול.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו