בת 7 חודשים - זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 חודשים - זחילה
    מילי
    19/03/2009

שלום, הבת שלי מתהפכת חופשי, מסתובבת ציר עצמה ובגיל חצי שנה התחילה לזחול עם עידוד. עכשיו כשהיא רוצה להגיע לחפץ היא מתקדמת אליו. אבל רק על משטח פעילות וכמה "צעדים", היא לא עושה סימנים של עניין להתחיל לזחול בבית. היא משחקת עם מה שמסביבה וזה. ניסיתי לשים לה גליל שמעודד זחילה, אבל זה לא כזה עוזר - היא מצליחה איכשהו לתפוס את זה באיזה שהוא שלב. ואם זה מתרחק מדי אז היא מחפשת משהו אחר להתעסק איתו ולא מתאמצת. יש לציין שעד לפני שבועיים הייתי איתה בבית ועכשיו כשהיא במעון לצערי אני לא יודעת אם מספיקה לקבל גירויים, הגדולים ממנה חוטפים לה את הצעצועים. שאלה נוספת - יש לה ריפלוקס. וכתוצאה מכך היתה לה אקסטנציה בגב. לאחר הרבה ערסולים וכו', למדה להתהפך וכו'... יתכן שזה מה שגרם לה לעזוב מהר את זחילת הגחון. היא עכשיו עולה קצת, דוחפת עם 2 הרגליים במקביל ומתקדמת (כמו צפרדע). איך ניתן לעודד אותה להתקדם כל פעם עם רגל אחרת? / זחילת שש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים - זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למילי

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי מילי
    קצת בילבלת אותי, בתחילת ההודעה כתבת שביתך זוחלת אבל רק על המשטח ולא על הרצפה ובהמשך שאלת כיצד לעודד זחילה.
    בכל מקרה, הסימנים שציינת מעידים כולם על נסיונות זחילה ראשוניים וזה בסדר. מכיוון שביתך איננה נמצאת בעיכוב התפתחותי אינני מוצאת מקום לתרגל איתה זחילה. בנסיונות הזחילה ישנה הרבה למידה חשובה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

מיכל
    20/03/2009

היא מתקדמת 4 "צעדים" בזחילה קדימה וזהו. היא יודעת איך להתקדם אבל לא בוער לה לזחול מסביב כאוות נפשה. אם היא דוחפת עם שני הרגליים יחד, זה תקין? אני לא צריכה להראות לה איך לזחול עם רגל אחת אחרי השניה? מתי להעביר אותה לריצפה לנסות להתמודד? היא תדגיע לשם לבד? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו