7 חודשים ו....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 7 חודשים ו....
    רינת
    22/03/2009

ביתי בת 7 חודשים וכמה ימים. היא מתהפכת בטן גב וגב לבטן התחילה לעשות סיבוב ציר. אני מאוד מודאגת לגביי התפתחותה קראתי באתריי התפתחות שעד גיל 9 חודשים היא צריכה לזחול גחון לעמוד על 6 ולהתיישב , אני ממש לא רואה שמשהו כזה יכול לקרות במעט זמן. אני חייבת לציין שרק שבוע לפניי 6 חודשים היא רק התחילה להתהפך , זה אומר שהכול יקרה יותר לאט נכון? חוץ מזה אני ראיתי שבטיפת חלב ממש ממש ממש מלחיצים אותך כאשר בתשעה חודשים הוא התינוק לא יושב , אנחנו ההורים מה אמורים לעשות להושיב בכוח ???? מה עוזר הלחץ הזה ?? אני ממש ממש מודאגת כל יום שעובר ואני רואה שאין התקדמות משמעותית, מבחינתי ...יש בעיה ... כי אני כול הזמן שומעת מחברות ודודים שאומרים: "הילד שלי בגיל 6 חודשים גם זחל גם עמד וגם ישב ", זה ממש מכניס אותך בדעה שמשהו לא בסדר עם הילד שלך וכמה שאתה מתעלם זה מחלחל ... מה דעתכם יש לי מקום לדאוג??????????? אודה לכם על העזרה!!!!!!!!! נ.ב הסיבוב ציר התחיל לא מזמן והוא עדיין לא ממש חופשי אלא רק שאני מגרה אותה עם צעצוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    7 חודשים ו....

הוספת תגובה

• 7 חודשים

שירי קאשי
    22/03/2009

הי אלונה,
    שלב ההתהפכויות אמור לקרות עד גיל 6 חודשים. לא ברור לי מתי הוא קרה אצלכם אך בכל מקרה לא מדובר בעיכוב משמעותי. לגבי הסיבוב סביב ציר גם הוא לא בעיכוב גדול ואת בהחלט יכולה לשפר אותו ולתרגל כפי שאת עושה עם צעצוע. קצב ההתפתחות של בתך אינו מהיר ואכן צפוי שיהיה עיכוב מסויים גם בהמשך אך כמובן שהדרך אינה הושבה בכוח וטרם התינוקת מוכנה לכך. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן כהלכה את השלב ההתפתחותי של בתך, לראות האם ישנם רכיבים חסרים ולקבל תרגילים כיצד לקדמה. מעבר לכך עד גיל תשעה חודשים יש עוד זמן רב ותינוק (שתנועתו איכותית ומאורגנת) יכול לעשות הרבה מאוד בזמן זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת.....

רינת
    22/03/2009

אני באמת מגזימה כי הילדה מאוד פעילה ומאוד אנרגטית היא התחילה להתפך לכל הכיוונים 5.5 חודשים (תשובה לשאלתך) אני עכשיו רואה שההתהפכויות שלה נהיות קלות הרבה יותר עבורה ומהירות ויש לה עליהן שליטה . הסיבוב ציר היא מצליחה יותר על הרציפה מאשר על השטיח / שמיכה. אני פשוט נתקפת בהיסטריה מהערות של אנשים ונלחצת כמעט משום דבר .העיקר הבריאות אני בטוחה שיהיה בסדר... מקווה... תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב

שירי קאשי
    23/03/2009

הי שימרית,
    הערות והשוואות מהצד בהחלט יכולות להביא ללחץ מיותר. גם אם קצב ההתפתחות הוא לפי קצה הטווח ואפילו אם יש עיכובים קלים זה לא נורא. כמובן שתמיד צריך להסתכל על כלל ההתפתחות ולהשתדל לא להשוות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו