מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהדנה22/03/2009
בני בן 9 חודשים ומתפתח יפה "לפי הספר", למרות שנולד בשבוע 34. כיום הוא זוחל על 6 בחופשיות ובמהירות, יושב עצמאית ועומד (נשען על רהיטים והולך מעט כשהוא נשען עליהם). חמותי רוצה לקנות לו בימבה - האם זה רצוי או שזה יכול להזיק להליכה שלו? ושאלה נוספת: לפעמים הסבתות מחזיקות בידיו כשהוא עומד ומנסות להוליך אותו מעט (כמה צעדים ספורים) - האם יש בזה כדי להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי23/03/2009הי דנה,
השימוש בהליכון או בימבה יוצרת הליכה שהיא תוך כדי השענות קדימה (מה שאינו קורה בהליכה עצמאית רגילה) וכן התינוק אינו מפתח את שיווי המשקל שלו כך שאינו לומד להחזיק את עצמו לבד. מהסיבות הללו השימוש בכילים אלו עלול להוות גורם לעיכוב בהליכה. אם חייבים אז ניתן לעזור לו ללכת עם תמיכה על ידי כך שנותנים לו ידיים אבל התמיכה צריכה להיות נמוכה וקרובה לגוף שוב בכדי למנוע השענות קדימה, היתלות על ההורה או חוסר שיווי משקל. על ידי תמיכה נמוכה וקורבה לגוף התינוק מפתח יציבה שדומה להליכה עצמאית וכן הוא נאלץ להסתמך יותר ויותר על מערכת שיווי המשקל שלו כיוון שפלג גופו העליון יחסית משוחרר. בהדרגה החליפו את התמיכה בשתי הידיים לתמיכה ביד אחת ובהמשך עברו לתמיכה על ידי אצבע אחת. בסופו של דבר ככל ששיוי המשקל שלו יתפתח, הוא ילך עם מינימום תמיכה, בטחונו יגבר והוא יתקרב יותר להליכה עצמאית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה23/03/2009למה הכוונה "אם חייבים"? האם יש צורך בתרגילים לעידוד הליכה? ואם כן - אילו תרגילים מתאימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסות ( :
דנה24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי25/03/2009הי דנה,
אם חייבים הכוונה היא לדרישה של התינוק שיוליכו אותו או צורך של הסובבים להוליך. באופן עקרוני אין צורך לעשות זאת, אבל אם יש דרישה מצד התינוק שיוליכו אותו אנו לא רוצים לתסכל אותו ולכן צריך להוליך נכון כפי שהסברתי קודם. במצב שלו אין צורך בעידוד ההליכה, הוא מתקדם יפה בכוחות עצמו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



.jpg)
(1).jpg)