מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת החמישה חודשים-התפתחות.דנה26/03/2009
שלום,
בתי בת החמישה חודשים,וכמה דברים מטרידים אותי,אשמח לעצתכם.
דבר ראשון בתי תינוקת חייכנית,מגיבה אבל נבהלת מכל רעש או דיבור ולאחר כמה פעמים שהיא שומעת את הרעש היא כבר נרגעת ולא נבהלת ואף לפעמים צוחקת לעיתיםן רחוקות היא בוכה מבהלה ובשאר הפעמים רק נבהלת מעין קפיצה ומתיחת ידיים ורגלים,שאלתי היא האם זה טבעי?כי ששאלתי את הרופא ילדים הרגשתי שהוא לא לוקח ברצינות את שאלתי ורק ענה שזה טבעי כי תינוקות רגישים לקולות.אני חייבת לציין שהיא אוהבת חיבוקים ולפעמים אנחנו עושים קולות שונים ומשונים והיא מגיבה בצחוק,השאלה היא מה רמה נורמלית של הבהלות ולא שאנחנו מבהילים בכוונה :).
דבר נוסף זה ההתהפכויות בגיל חודש וחצי היא התפכה שלוש פעמים מהבטן לגב והרופא אמר שזה רפלקס,עכשיו ראיתי אולי פעמיים שלוש התהפכות מהבטן לגב ולא בזמן אמת חזרתי וראיתי שהיא על הגב אבל לא יותר מזה,אני עובדת איתה על ההתהפויות מהגב לבטן ולהפך אני לא יודעת אם זה עוזר מה שאני עושה כמו עוזרת לה להתהפך ומעודדת אותה,אבל אני לא רואה שהיא מתהפכת ושזה בא בקלות או מספר פעמים אשמח לדעת איה תרגילים לעשות והאם זה נורמלי?מה שכן שהיא על הבטן היא מרימה את הראש מאוד יפה אבל לפעמים מתייפת ועושה תנוחת אווירון האם זה בדר?
שאלה נוספתבתי אוהבת לישון על הבטן קשה לה לישון יותר מעתיים על הגב אבל מהה שכן היא כל הזמן מנסה להתרומם שהיא על הגב כלומר מנסה להתיישב ממש מתאמצת ומוציאה קולות מאמץ ואם היא עלי ממש לקראת ישיבה במיוחד שנותנים לה ידיים האם זה נורמלי?
אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות אשמח לתשובה כי דברים אלו מדאיגים אותי.
המון תודה מאמא דואגת ואוהבת :).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב26/03/2009הי דנה
בהלה מרעשים היא אכן דבר טבעי שתינוקות מסוימים סובלים ממנו. קשה לי להגיד לך מה הרמה הנורמלית של בהלה, בטח שלא בלי להכיר את ביתך. את מתצרכי לשים לב בעתיד האם זה חורג מהנורמה והאם הרגישות באה לידי ביטוי גם בדברים אחרים. לי, בכל אופן, זה נשמע נורמלי.
טווחח הגיל של ההתהפכויות הוא עד גיל חצי שנה. הרופא שלך צדק ובאמת בגיל חודש וחצי זה קורה בטעות והראייה לכך היא שהיא הפסיקה. אם כך ביתך עדיין לא נמצאת בעיכוב ,יש עוד חודש עד שזה ייחשב לעיכוב. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לעידוד ההתהפכויות.
לגבי האווירון, אם היא עושה אווירון אבל יודעת לחזור לתנוחה נוחה ואם רוב הזמן היא כן נשענת על המרפקים הרי שהכל בסדר.
התרוממות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת ובטח שלא הושטת ידיים שלנו על מנת לעזור. זוהי ישיבה שגורמת למאמץ יתר בשרירים הלא נכונים ואף עלולה לשבש את ההתפתחות.
כדי להפסיקה חשוב לא לשים את התינוק במקומות שיעודדו זאת כגון טרמפולינות למיניהן והושבה עליכם וכן לעשות הרבה תרגילי התעגלות שנותנים את התנוחה ההפוכה: בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש יחד עם הטוסיק, הלוך ושוב מספר פעמים ביום.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)