בן 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חודשים
    ענבר
    01/04/2009

בני בן 11 חודשים (9 חודשים מתוקן). מתהפך לכל הכיוונים יפה מאוד. הבעייה היא שהוא לא מראה שום סימן להתחלה של זחילה. גם לא סיבוב ציר. יש לי מס' שאלות:
    1.כשהוא שוכב על הבטן אני מנסה לגרות אותו מהצד כדי שינסה להסתובב סביב צירו אך הוא ישר מתהפך על הגב. האם יש לכם עצה כיצד אני יכולה לגרום לו להישאר על הבטן למשך זמן ממושך יותר ולבצע סיבוב ציר?
    2. הוא לא אוהב להיות כלל על הבטן- אם אני מנסה להשכיב אותו על הבטן הוא ישר דוחף את הרגליים שלו קדימה כדי לא לאפשר לי להשכיב אותו על הבטן, וגם כשהוא משחק לבד על הריצפה הוא תמיד בשכיבה על הגב ולא על הבטן. אני משתדלת לשכב לידו ולגרות אותו כדי להאריך את משך השהייה על הבטן, אך אני לא יכולה לעשות זאת יום שלם. האם יש לכם רעיון איך לגרום לו לרצות להיות על הבטן?

שוב תודה על הפורום המצויין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    02/04/2009

הי ענבר
    בגיל 9 חודשים (ןאני מתייחסת רק לגיל המתוקן) אנו רוצים לראות סימני זחילה ובוודאי שכיבה נינוחה על הבטן. מכיוון שכל ההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן יתכן שלבנך יש קושי ועיכוב מצטבר שהתחיל כבר משלב זה (של שכיבה על הבטן). יכול מאוד להיות גם שהסירוב שלו לבצע סיבוב סביב ציר קשור לאותו עניין. קשה לי לתת לכם תרגילים מפני שלא מדובר בקושי מקומי או נקודתי אלא בבסיס, אותו יש לאבחן בצורה עמוקה יותר מאשר על גבי פורום. כדאי אולי לשקול אבחון פרטי על מנת לעזור לבנך בהתפתחותו ובנינוחות גופו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו