תינוקות מפונקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקות מפונקת
    סיון
    18/04/2009

שלום רב,
    יש לי ילדה בת 6 וחצי חודשים, היא נורא מפונקת לא מסוגלת לשחק לבד ורוצה רק ידיים ולעמוד איתה אי אפשר להרים אותה ולשבת או לתת לה לשחק לבד, בגלל שהיא אוהבת רק ידיים היא לא מתהפכת לאף צד.
    האם אני צריכה לשים אותה לבד ולתת לבכות? (היא בוכה ממש עד שהיא כמעט נחנקת) מה אני צריכה לעשות?
    תודה
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות מפונקת

הוספת תגובה

• תינוקות מפונקת

שירי קאשי
    19/04/2009

הי סיוון,
    אכן כשתינוק מבלה יותר מידי על הידיים הוא מפתח תלות בהורה ולא נמצא מספיק על המשטח. תינוק שלא שוכב על משטח ישר לא יוכל להתקדם בשלבי ההתפתחות כיוון שזה המקום שבו הם מתרחשים. תינוק שנמצא כל היום על הידיים לא יוכל להתנסות מספיק וההתפתחות המוטורית נפגעת. מעבר לכך יש את עניין הפינוק שכמובן מקשה עליך את התפקוד כאמא. תהליך הלימוד של שהיה על המשטח בגיל זה יכול להיות מאוד ארוך וכואב (רגשית) אך חייבים לעשותו. הדרך הטובה ביותר היא להעזר במדריכה שתלווה אותך בתהליך ותוכל להנחותך כיצד להגיב נכון בכל סיטואציה. בינתיים את יכולה לנסות ולשכב לצידה כשהיא על המשטח, ואל אף התנגדותה לשיר לה, ללטף אותה ולנסות לתת לה תחושת בטחון מבלי שתרימי אותה. כאמור זה תהליך קשה ואני ממליצה לעשותו עם עזרה מקצועית.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו