מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקות מפונקתסיון18/04/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת 6 וחצי חודשים, היא נורא מפונקת לא מסוגלת לשחק לבד ורוצה רק ידיים ולעמוד איתה אי אפשר להרים אותה ולשבת או לתת לה לשחק לבד, בגלל שהיא אוהבת רק ידיים היא לא מתהפכת לאף צד.
האם אני צריכה לשים אותה לבד ולתת לבכות? (היא בוכה ממש עד שהיא כמעט נחנקת) מה אני צריכה לעשות?
תודה
סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות מפונקת
שירי קאשי19/04/2009הי סיוון,
אכן כשתינוק מבלה יותר מידי על הידיים הוא מפתח תלות בהורה ולא נמצא מספיק על המשטח. תינוק שלא שוכב על משטח ישר לא יוכל להתקדם בשלבי ההתפתחות כיוון שזה המקום שבו הם מתרחשים. תינוק שנמצא כל היום על הידיים לא יוכל להתנסות מספיק וההתפתחות המוטורית נפגעת. מעבר לכך יש את עניין הפינוק שכמובן מקשה עליך את התפקוד כאמא. תהליך הלימוד של שהיה על המשטח בגיל זה יכול להיות מאוד ארוך וכואב (רגשית) אך חייבים לעשותו. הדרך הטובה ביותר היא להעזר במדריכה שתלווה אותך בתהליך ותוכל להנחותך כיצד להגיב נכון בכל סיטואציה. בינתיים את יכולה לנסות ולשכב לצידה כשהיא על המשטח, ואל אף התנגדותה לשיר לה, ללטף אותה ולנסות לתת לה תחושת בטחון מבלי שתרימי אותה. כאמור זה תהליך קשה ואני ממליצה לעשותו עם עזרה מקצועית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)