מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 4 חודשיםמירי20/04/2009
שלום רב,
הבן שלי, גיל 4 חודשים, מקשקש המון, ממלמל, ואוהב שישחקו איתו וכמה שיותר...
יש לי 2 בעיות איתו.
1. הוא ער 2-3 שעות, ונרדם לחצי שעה, ושוב, 2-3 שעות ושוב שינה של חצי שעה, אני פשוט משתגעת, אפילו לשים מכונת כביסה בקושי יש זמן, כי צריך לשטוף לו בקבוקים בזמן שהוא ישן, ובקיצור אפילו זמן לאכול אין לי, ירדתי 17 ק"ג וכבר אומרים לי שאני אנורקסית.
מה עושים לגביו?
2. הוא שונא לשכב על הבטן, גג מחזיק 5 דקות, לפעמים 3 דקות, ובזמן הזה מתבכיין לו...
הוא תינוק שאוכל מטרנה אחת ל-3 או 4 שעות, ומטרנה לילה טוב בלילה , בנוסף ל-2 האכלות לילה של מטרנה רגילה, אם זה קשור לתזונה בכלל לגבי כל מה שציינתי.
להתהפך עדיין לא התחיל כי הוא שונא להרים ראש. גם אמבטיות שונא, מים גורמים לו ישר לבכי.
הוא לוקח מוצץ להירדמות אבל זורק אותו במהלך שינה בלילה וביום.
מחכך כל היום את החניכיים, יש הוצאת שיניים בגיל הזה?
אני מצטערת על כל אורך הבעיות אבל ממש אשמח להדרכה.
תודה מראש.
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב20/04/2009הי מירי
1. לכל תינוק יש הרגלי שינה משלו ויש כאלה שכמו בנך, אינם זקוקים לשינה רצופה וארוכה במשך היום. כדאי אולי לנסות, מייד אחרי שהוא מתעורר, לנסות ולהרדימו שוב, להשכיב אותו במיטה שלך, להשכב לידו ולנסות בכל דרך להאריך את השינה. אם הדבר לא מצליח הרי שאני מקווה שעם הזמן תהיה שינתו מאוזנת יותר.
2. בפורום זה תמצאי דיונים ותרגילים אינספור לעבודה על שכיבה על הבטן, כדאי לתרגל אותם באינטנסיביות ולזכור ששכיבה על הבטן היא הבסיס להתפתחות המוטורית וחשוב להתעקש עליה.
אין לי שום דבר להגיד על התזונה שלו, רק בתאבון..
לגבי התהפכות, אין מה לדאוג, חשוב קודם לעבוד על השכיבה על הבטן ועל הרמת הראש, גם בנושא זה תמצאי פה תרגילים רבים.
אל המים הוא יתרגל לאט לאט וזה בסדר גמור שהוא זורק את המוצץ כשהוא לא מעוניין בו.
הוצאת שיניים יכולה להתחיל בגיל זה ויכולה להתחיל הרבה יותר מאוחר.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)