לא מוכן להיות על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכן להיות על הבטן
    נעמה
    13/08/2007

בני החמוד בן ארבעה חודשים בדיוק. הוא מאוד אוהב להיות על הידיים וכמעט ולא מסכים להיות על הבטן/גב במהלך היום. לגבי הרמת הראש. אתמול הלכתי לטיפת חלב והמליצו לי ללכת לפיזיוטרפיה. קיבלתי הפניה למכון פיזיותרפיה לילדים אבל הבעיה היא שבמכון אמרו שהתור יהיה רק בעוד חודש-חודש וחצי. אני מאוד מודאגת כי עד אז אני חוששת שהבעיה רק תחמיר (בכל הקשור לחגורת הכתפיים והרמת הראש) עד שנתחיל בטיפולי פיזיוטרפיה..
    מה לעשות?!?!?

שאלה נוספת- האם בכל מחיר לשים אותו על הבטן, גם אם הוא בוכה? נראה לי שבשלב מסויים הדבר לא אפקטיבי כי הוא יותר כועס ומתחיל לבכות ולא מנסה להרים את הראש.

ושאלה אחרונה- לגבי העובדה שהוא אוהב להיות על הידיים- האם יש דרכים לנסות להוריד אותו קצת כדי שיתעניין במשחקים שלו יותר- גם כשהוא באוניברסיטה או בטרמפולינה הוא פשוט מתסכל עלי ומחפש אותי כל הזמן. מוודא שאני שם...

תודה מראש,

נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן להיות על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

דבי גרוס דולב
    13/08/2007

ערב טוב נעמה
    נתחיל בזה שסירוב לשכב על הבטן מגיע בד"כ בעיקבות קושי . הרמת רשא מגיעה לאחר שכיבה נינוחה על הבטן ולכן סביר להניח שאת עדיין לא רואה הרמת ראש. הקושי לשכב על הבטן יכול לנבוע ממסםר סיבות כשהסיבה העיקרית היא השכבת יתר על הגב ועקב כך יצירת תבנית תנועתית פתוחה אצל התינוק, מתח באזור בית החזה והגב ובעיקבות אלה, קושי להרפות בזמן שכיבה על הבטן.
    כדאי לנסות ולהמשיך להשכיב על הבטן אבל רצוי גם לתת תרגילים שיקלו על כך דרך הרפיית המתח המיותר. לא כדאי לדאוג אבל כן כדאי לעבוד עם בנך בהקדם כדי להקל עליו כי אין ספק שגם לו לא קל..
    בעניין החזקה על הידיים- פה נכנס האלמנט של תפיסה אישית , אין בזה חוקים והשאלה היא כמה חשוב לך לעבוד על זה ובאיזה מחיר, מצד שני אולי משהו מפריע לבנך ולכן יש לו דרישה כה גדולה לידיים? אינני יודעת וקשה לי להגיד בלי להכיר.
    נסי את התרגילים שבמאמר ואם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אלינו גם טלפונית להתייעצות או לקביעת שיעור פרטי של איבחון ותרגילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו