מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותיעלי27/04/2009
שלום ותודה לכם על הפורום המצוין שבו אני נעזרת רבות.
ברשותכם - כמה שאלות:
1. האם תינוק שמתפתח מהר מבחינה מוטורית 'יתעכב' מבחינת התפתחות יכולות הדיבור, ולהיפך, או שמדובר בשני מסלולים שאינם תלויים זה בזה?
2. מתי אפשר לומר שתינוק יודע להתהפך? בתי בת 6.5 חודשים (6 מתוקן), התחילה להתהפך בגיל 5 חודשים אבל היא בפירוש לא מתהפכת כל יום. לפעמים היא יכולה להתהפך מספר פעמים ברציפות (למשל 3 ברבע שעה), אבל אז לא להתהפך כלל במשך נניח 3 ימים. אציין שהיא מצליחה להסתובב סביב עצמה ואם שמים לה צעצוע מרוחק היא בד"כ תעדיף לדחוף את עצמה כדי להגיע אליו ולא להסתובב. האם זה נחשב שהיא מתהפכת? (אני פשוט רואה כאן בפורום שעליה לשלוט כבר בהתהפכויות ואני לא יודעת אם זה נחשב שהיא שולטת בהן, או שהמצב מעיד על בעיה כלשהיא)
3. האם מוכרת לכם תנוחה שבה התינוק על הבטן ובמקום להניח את ידיו על המשטח הוא משאיר אותן באויר, מיושרות לאחור? במידה וכן - האם התנוחה הנ"ל מעידה על קושי מסוים, אם התינוק בוחר להיות בה במשך הרבה זמן?
4. האם יש בעיה כלשהיא עם מציצת אצבעות הרגלים, או ליתר דיוק עם היכולת של התינוק להגיע עם כפות רגליו עד לפה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלי
דבי גרוס דולב28/04/2009הי יעלי
1. אין קשר בין התפתחות מוטורית לבין התפתחות בתחומים אחרים
2.פחות חשוב לדעת לומר אם תינוק מתהפך באופן קבוע ויותר חשוב לראות שהוא עושה זאת ללא קושי ובאינטנסיביות יומיומית. בד"כ תינוקות שכבר למדו להתהפך אבל לא מרבים לעשות זאת, ישנו סיכוי שלא קל להם שם ואולי יש משהו שלא מאפשר להם לעשות זאת באופן קבוע. לתינוקות יש מוטיבציה גבוהה ולכן כשהם לומדים פעולה חדשה ומתבססים בה, הם מרבים לעשות אותה.
3. מוכרת לי תנוחה זו אבל אין באפשרותי לדעת ממה היא נובעת המקרה של ביתך. פעמים רבות תופעה זו מצביעה על טונוס שרירים מעט נמוך. שוב, זה סוג הדברים שקשה לדעת בלי היכרות קרובה.
4. הבאת רגליים לפה בעייתית רק אם היא נעשית בקלות יתר ללא הרמת האגן בכלל. אם תינוק מצליח להביא את רגליו לפה בלי להרים את האגן ומראה גמישות רבה הרי שיש סיכוי שהוא בעל גמישות יתר במפרקי האגן, דבר העלול להפריע מעט בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו-גמישות יתר
יעלי29/04/2009קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה
בתי אכן אינה מרימה את האגן כלל כשהיא מביאה רגלים לפה. בדקתי ומסתבר שגם גם אני יכולה להגיע עם הרגל לפה ללא הרמת אגן ואכן יש לי גמישות יתר (לא רק באגן). אגב, אם זה משנה - אני יכולה להביא רק רגל אחת בכל פעם ואילו בתי מגיעה עם שתי רגליה בו"ז. אני מניחה שלא ניתן לאבחן דרך תיאור של פעולה אחת אבל בהנחה שבאמת יש לה גמישות יתר - איך זה משפיע על ההתפתחות והאם יש צורך בעזרה מיוחדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעלי
דבי גרוס דולב29/04/2009הי יעלי
גמישות יתר "הולכת" פעמים רבות עם טונוס שרירים נומוך, אז תחילה יש לאבחן את זה. מעבר לזה, גמישות יתר יכול להפריע בזחילה, בעמידה ובהליכה. חשוב לטפל בזה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)