שינה מרובת התעוררויות בגיל 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שינה מרובת התעוררויות בגיל 5 חודשים
    אפרת
    27/04/2009

    הי,
    בתי בת כמעט 5 חודשים, וניזונה מהנקה בלבד. עד גיל 3 חודשים הנקתי אותה בעזרת פטמת סיליקון, והיא ישנה לילות מלאים (כמעט מגיל חודש). עם המעבר להנקה רגילה התחילו התעוררויות בלילה, כשהשיא בשבועות האחרונים, שמשעה 4 עד 7 היא מתעוררת קרוב ל-10 פעמים. בשבוע האחרון חלה החמרה נוספת - כאשר אני מניחה אותה במיטתה אחרי שהיא כבר ישנה - היא מתעוררת בצווחות. עלי לציין שזו אותה המיטה בה ישנה מגיל 0. אני סובלת ממחסור מטורף בשעות שינה, ואובדת עצות. מישהו יכול להושיע?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שינה

    שירי קאשי
    30/04/2009

    הי אפרת,
    ליקיצות המרובות יכולות להיות סיבות שונות. אחת מהן בהחלט יכולה להיות קשורה לאופן בו היא אוכלת. ייתכן והיא אוכלת כמויות קטנות שאינן משביעות אותה מספיק. תחום זה איני קשור להתמחותי, אך את יכולה לנסות ולשאוב לה בקבוק על מנת לתת לה בשעות הללו שהיא מתעוררת רבות ולבחון כמה היא אוכלת והאם זה קשור. סיבה נוספת יכולה להיות איזשהוא מתח וחוסר שקט במערכת. במהל היום כל תינוק צובר מתחים בגופו כתוצאה מפעילות פיזית ומאמץ שהוא משקיע בלימוד והתפתחות המוטוריקה. ניתן לעזור לה להפטר ממתחים אלו על ידי עיסוי במגע עמוק לפני השינה וכן על ידי תנועה (לרקוד איתה בידייך, לערסל ולנענע אותה בידייך וכדומה) במהלך היום או לפני השינה.

    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו