שאלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה...
    אמא
    30/04/2009

בתי בת 8 חודשים (6 חודשים מתוקן). מתהפכת כבר חודש מהגב לבטן ולאחרונה החלה גם מהבטן לגב. היא החלה גם להסתובב מעט על ציר ונראה שמתחילה לנסות לזחול (הצליחה כמה פעמים לאחור). בקיצור, נראה שמתפתחת יפה (חמסה!). לפני שבועיים-שלושה גילתה את כפות הרגליים שלה ומאז מרבה לשחק איתן. אני יודעת שזה טבעי אבל שמתי לב שמאז היא גם משפשפת כף רגל אחת בשניה... עושה את זה המון! בעיקר כשהיא על הבטן- מחככת אותן אחת בשניה. האם זה נורמלי? בנוסף, אשמח לקבל תרגילים שיעודדו אותה לזחול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    30/04/2009

הי אמא
    ישנם אינספור תופעות והרגלים של תינוקות אשר אין להם ממש הסבר, ביתך כנראה עושה זאת כי היא למדה את זה, ניהנת מזה ואז גם מממשת את זה, אני לא רואה שום מקום לדאגה.
    לגבי הזחילה ,בשל גילה המתוקן הצעיר של ביתך ובשל העובדה שהיא נמצאת בנסיונותיה הראשונים, אני לא רואה צורך בתרגילים שיאיצו את הזחילה, היא נמצאת במקום טוב של התנסות ולמידה ויש מקום לתת לה לשהות במקום זה ולהתנסות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו