מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתכן על תשוובה של רופאה?מאיה05/05/2009
ישיבה וזחילה שירלי
27.04.09 14:51
שלום,
בני בן 8.5 חודשים עדיין אינו מתהפך ולא זוחל אך כשהוא שוכב על הבטן יש לו נטייה להתהפך אך לא מעז לעשות זאת אבל...כשהוא שוכב על בטן הוא מסתובב בעזרת הידיים מין סיבוב כמו מחוג (מקווה שאני מסבירה נכון)ורוצה רק לשבת לא רוצה לשכב על הגב בשום פנים ואופן
האם זה טוב?
והאם הישיבה מזיקה לעמוד השידרה ?
תודה
הדפסה שלח לחבר סגור
המשך שירלי
27.04.09 14:52
שמתי את בני על הרצפה והוא התחיל מעט להיגרר אחורה ,הרי שהרצפה מחליקה האם בסדר?
או שזה רק פסיכולוגי?
תודה
הדפסה שלח לחבר סגור
תשובה לשירלי ד''ר הדר ירדני
28.04.09 19:17
שלום שירלי,
הכול נשמע כשלבי התפתחות תקינים.
ישיבה - באם נוח לו והא אינו מקטר. התנוחה תקינה והגב נתמך, אין בעיה.
בברכה, הדר
ד''ר הדר ירדני
רופאת ילדים ורופאה מחוזית מחוז צפון לאומית
הדפסה שלח לחבר סגור
ד"ר הדר, בהמשך לתשובתך שירלי
02.05.09 19:39
תודה על המענה המהיר
בני אינו מקטר שהוא יושב הוא דווקא נהנה מזה
אבל אני שוב מזכירה שהוא אוטוטו בן 9 חודשים ובגיל כזה פעוטות כבר מתהפכים וגם בשלבי זחילה מתקדמים ועדיין הוא אינו מתהפך ולא וזוחל אך כשהוא על הבטן הוא מסתובב כמו מחוג
האם זה תקין?
והאם ישיבה בשלב זה לא מזיקה ותקינה ?
מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט אני רוצה להיות רגועה.
ושוב תודה רבה.
הדפסה שלח לחבר סגור
ד"ר הדר אנא עני לי שירלי
03.05.09 08:34
הדפסה שלח לחבר סגור
תשובה לשירלי ד''ר הדר ירדני
03.05.09 12:37
שלום שירלי,
כל ילד יש לו את קצב ההתפתחות שלו. ישנם גבולות וקווים אדומים אותם אסור לחצות.
בנוגע לזחילה: הזחילה עצמה מתרחשת בסביבות גיל 7-8 חודשים. ואף 9 חודשים. עד שלב זה אמור התינוק לסגל לעצמו שלבים ראשוניים יותר בהתפתחות ובניהם: שכיבה בנוחות על הבטן, הגב והצדדים, זקיפת הראש בשכיבה על הבטן, התהפכות מהבטן לגב ולהיפך, סיבובי ציר ועליה לעמידת 6. לעיתים התינוק יזחל על הגחון בטרם יעלה לעמידת 6. היכולת להגיע להתיישבות באופן עצמאי נרכשת בד"כ עם ביסוס עמידת/זחילת 6.
בברכה, הדר
ד''ר הדר ירדני
רופאת ילדים ורופאה מחוזית מחוז צפון לאומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי05/05/2009הי דורית,
יש גישות רבות בנוגע להתפתחות. הרפואה הקובנציונלית נוטה להתיחס רק לבעיות חמורות כבעיות, לעומת זאת הגישה של "צעד ראשון" היא שגם בבעיות קלות יותר כדאי לטפל על מנת למנוע מראש התפתחות של בעיות יותר קשות ומשמעותיות וכן על מנת שהתינוק יתפתח נכון מההתחלה ויפתח הרגלי תנועה ויציבה נכונים במקום בגיל מבוגר יותר לנסות להפטר מהרגלים לקויים (שזה הרבה יותר מסובך). אני כן חושבת שבמקרה המתואר של חוסר יכולת להתהפך בגיל כה מבוגר יש קושי שמצריך טיפול. נכון שאם ימתינו מספיק אז התינוק בסוף ילך אבל סביר להניח שהדפוס התנועתי שלו לא יהיה מיטבי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי אני גם מסכימה עם הגישה שלך
מאיה05/05/2009ושל "צעד ראשון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)