מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשייםענבל05/05/2009
שלום, יש לי שאלה לגבי ביתי , היא בת 8 שבועות:
היא לא כל כך יוצרת קשר עין כשפונים עליה לרוב היא מסתכלת לצדדים. אבל היא כן מסתכלת על מובייל. לעיתים קרובות האישונים שלה מורחבים, ואני לא מבינה מה זה אומר. כשזה קורה היא עושה מבט של בהייה. לפעמים היא עושה תנועות מוזרות עם הגוף והפרצוף, כמו עוויתויות כאלה, אני גם לא מבינה אם זה מקובל או לא. היא מחייכת כשפונים אליה (אבל לא תמיד עם קשר עין)
בנוסף היא גם לא מוכנה לקחת מוצץ, למרות שניסיתי כבר מלא סוגים. היא פשוט לא יודעת מה לעשות איתו בפה שלה ומיד יורקת אותו החוצה.. לכן קשה להרגיעה כשהיא בוכה. היא נרדמת אך ורק על הידיים בנידנודים ובעמידה בלבד!! וזה בכל שעות היום.
ו... אינה מוכנה בשום אופן לשכב על הבטן ולכן חגורת הכתפיים שלה עדיין מאוד רפויה והיא אינה מחזיקה באופן יציב את הצוואר (כשמחזיקים אתה בעמידה, למשל)
עלי לציין שיש לי שני בנים גדולים ולא זכור לי שהייתי מוטרדת מהדברים האלו.
אנא עזרי לי ואמרי לי האם כל הדברים הללו "נורמלים" בהתפתחות. אני לא יודעת למה אבל אני קצת מוטרדת. אני ממש מקווה שאלה הם תופעות רגילות אצל תינוקות ואין לי מה לדאוג.
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב06/05/2009הי ענבל
בגיל 8 שבועות עדיין לגיטימי לא ליצור קשר עין. לגבי האישונים, אינני מכירה תופעה זו ולכן לא אוכל להשיב עליה. תנועות גוף ופנים חסרי שליטה גם הן לגיטימיות לגיל זה למרות שאין לי אפשרות לדעת האם אצל ביתך מדובר במשהו חריג או יוצא דופן, אם את עדיין לא רגועה בנושא זה אולי כדאי שמישהו יראה אותה .
מוצץ איננו הכרח התפתחותי וקשור גם לטעמו האישי של התינוק ולכן ביתך לא חייבת לקחת מוצץ. רוב התינוק שאני הכרתי וסירבו למוצץ לא לקחו בסוף מוצץ על אף הנסיונות של הוריהם. אני מבינה את הקושי להרגיעה אותה אבל צריך לכבד את רצונותיה גם כן. את יכולה להשתמש בכדור פזיו על מנת לעבור את השבועות הראשונים של חוסר רוגע.
שכיבה על הבטן חשובה מאוד להתפתחות התינוק, בפורום זה תמצאי תרגילים רבים מאוד לשיפור השכיבה על הבטן, כדאי לתרגל אותם כל יום ואף מספר פעמים ביום ולראות אם יש שיפור.
בעמידה כדאי שלתינוק יהיה מקום להשען עליו, כמו כתף של ההורה כי בגיל זה עדיין קשה להחזיק כך את הראש ובכל מקרה לעקוב אחר נושא זה ולראות שאין קושי של טונוס שרירים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)