מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שלא נענתהמירי08/05/2009
בני בן 4 חודשים וחצי.
העברתי אותו בחדרי למיטתו לאחר שהיה איתי 4 חודשים במיטה.
הוא עבר יפה כי בעצם חיכיתי בלילות שיירדם ופשוט הנחתי אותו במיטה, אינני יודעת אם הוא מודע בגיל הזה למעבר שעשיתי לו אבל זה עבר יפה ועדיף כך, כי כשהיה איתי במיטה פחדתי כל הלילה שמא אזוז לעברו בטעות.
השאלה שלי בחודש האחרון הוא לקראת שינה צורח ותופס את אזנו בצרחות , אין לו בעייה בריאותית ככל הידוע לי, עובדה שהוא לא עושה זאת ביום יום אלא רק שמתחיל הטקס של לישון, ואז זה על הידיים שלי עם מוצץ בעמידה בלבד, הוא יודע שאני יושבת דקה הוא צורח, אולי מעצם הקיפול של גופו עלי. הטקס הזה של להשכיב אותו עלי על הידיים הוא שעה וחצי כל לילה, אז אני מתחילה כבר ב10 בלילה , ניסיתי גם לפני לא הלך הוא היה עירני מדי.
האם כדאי לעייף אותו בלילה? אולי הוא בעצם לא עייף מספיק ובגלל זה כל כך קשה לו להירדם עם עצמו? אני שואלת כי כשהוא ממש עייף פחד הוא נרדם ולא יעזור כלום אם הוא בעגלה או בידיים.
אולי אני ממש לא מעייפת אותו במהלך היום, למרות שהוא באוניברסיטה עם משחקים, שעה שלמה,
ומרימה אותו הרבה בידיים, אוהב ממש טלביזיה למרות גילו הצעיר, מתלהב מדמויות תלת מימד בטלביזיה, מה עלי לעשות על מנת שהוא יתעייף מאוד כדי שבלילה יישן טוב?
אשמח להדרכתכם.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב09/05/2009הי מירי
אין שום צורך "לעייף" תינוק במשך היום, תינוק פעיל ובריא מ]עיל את עצמו די צורכו. אולי כדאי לבחון את שעות השינה שלו בים ובדוק שאין הרבה מידי שעות שינה שמפריעות להירדמות בלילה.
בכל מקרה- שינה והירדמות וכל הבעיות שסביבן, הדרך העיקרית להתמודדות איתן היא מתן הרגלים חדשים. הרגלים חדשים אלה דורשים החליות ועכביות של ההורים, לאחר שיש אותן מתחילים דרך בה שמים את התינוק במיטתו בשעה קבועה וכשמתחיל הבכי, מרימים, מרגיעים ומחזירים למיטה טכך, חוזר חלילה מספר ימים קשים עד שההרגל נטמע. ההחלטה האם נכון לעשות דרך זו בגיל זה, היא כבר שלכם מפני שיתכן שבנכם עדיין זקוק לכם מאוד ויש מקום לתת לו עוד קצת זמן הירדמות על הידיים.
רוצה עוד להוסיף שחשיפה רבה לטלוויזיה בגיל כה צעיר איננה מומלצת לתינוקות ורצוי להמעיט בכך ככל הניתן.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)