זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה
    שימרית
    20/05/2009

שלום,

יש לי תינוק כמעט בן 7 חודשים מתהפך חופשי לכל הכיוונים עושה סיבוב ציר ל2 הכיוונים,יכול להיות שעות על הבטן,כבר כמעט חודש עומד על 6 מתנועע וגם מכניס כל פעם ברך אחרת ומקפיץ את עצמו קדימה עם 2 הידיים,אך עדיין לא זוחל מאורגן יד ורגל נגדית,האם זה תקין?ואיך אפשר לעזור לו לזחול מאורגן?

כמו כן שמתי לך שבד"כ הוא דוחף עם אותה רגל רגל שמאל בשאר הדברים הוא פעיל עם 3 הרגליים האם זה בסדר?

יש לציין שמגיע רחוק ככה לכל פינה בבית.

אבל מאוד אשמח לעזור לו לזחול מאורגן,אנא עזרתך.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• למה לא ענו לי

אמא +1 מיוחד
    20/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    21/05/2009

הי שירה,
    נתחיל מכך שלפי מה שכתבת לבנך 3 רגליים, אני מקווה שבכל זאת מדובר רק בשתיים. ואם נהיה רציניים, הזחילה שלו היא בתחילתה ומה שאת מתארת נשמע תקין לחלוטין וגם תואם את גילו. ככל שיתחזק וישפר את שיווי המשקל שלו כך יוכל לזחול בצורה יותר מאורגנת. בינתיים את יכולה כשהוא על גחונו להגיש לו כל פעם צעצוע או בועת סבון ליד אחרת במרחק כזה שיצטרך למתוח את צידו למקסימום בכדי להגיע. לתת לו לזחול על ערימה של שמיכות/כריות על מנת ליצור משטח לא יציב שמקשה על הזחילה. התמודדות זו תחזק מאוד את שריריו. כשהוא עומד על שש הכניסי יד שלך תחת החזה שלו והרימי מעט כך שידיו יתנתקו מהרצפה. להורידו במהירות לרצפה כך שהוא ישלח ידיים ויעצר שוב על שש. תרגיל זה יחזק את חגורת הכתפיים והידיים. בנוסף כדאי לעבוד על שיפר מערכת שיווי המשקל וזאת על ידי כל תרגיל של תנועה במרחב (שינוי תנוחות אחיזה כשהוא בידייך, נדנדה, תנועה על כדור פיזיו וכו'...)

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו