מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי הירדמותחלי19/08/2007
בני בן שנתיים עדיין ישן איתנו (אין לנו בעיה בנתיים עם זה).
הבעיה העיקרית היא ככל שהוא גדל קושי ההירדמות שלו נעשה קשה יותר ויותר מיוןם ליום.
מאחר ואין לו ולא היה לו אף פעם איזו חפץ מעבר מרגיע כגון: מוצץ (היה סרבן מוצץ) או חיתול נורא קשה לו להירדם.
אילו כלים אני יכולה להציע לו ע"מ שילמד להרדים את עצמו ביתר מהירות.
אני ממש חוששת שתהיה לי בעיה כאשר הוא יצטרך לישון במעון.
מה לעשות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות
עינת דולב-הדס23/08/2007הי חלי,
יש המון שיטות ללמד ילד להרדם לבד. בעיקרון חשוב להכין את הילד למה מחכה לו וזאת על ידי טקסים. בדרך כלל אפשר ליצור דברים קבועים לפני השינה כמו ארוחת ערב, מקלחת, בקבוק, צחצוח שיניים , סיפור ולמיטה או כל דבר בכל סדר מתאים לכם. אז הילד יודע למה לצפות וזה יותר קל לו. בנוסף אני ממליצה לך לנסות לתת לו להרדם עם מוסיקה (אולי קלאסית או כל דבר רגוע אחר) בעיקרון זה יכול להיות חלק מהטקס לשמוע מוסיקה במיטה עד שנרדמים. כדאי שכל ערב יהיה אותו הדיסק. ילדים אוהבים דברים קבועים, זה נותן להם תחושת ביטחון.
את גם יכולה לשאול אותו מה הוא מעדיף שיהיה לפני השינה, אם הוא יקבע את הכללים יהיה לו יותר קל. כמובן שלא הייתי נותנת לו לקבוע שריקודים וקפיצות הם חלק מהטקס. רצוי בערב להוריד מינון.
לגבי המעון לא הייתי מודאגת, ילדים לומדים מהר מאוד את הכללים בכל מקום ואני בטוחה שהוא ילמד את הכללים בגן כשיראה שכל ילדי הגן ישנים בצהריים.
שיהיה לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)