בת 11 ח' לא יושבת ולא זוחלת על 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 ח' לא יושבת ולא זוחלת על 6
    אופיר
    30/05/2009

שלום
    בתי בת 11 חודשים , עוברת מעמידה על 6 ל"חצי ישיבה" (לא יושבת עם רגליים קדימה אלא לצד וחייבת להשען על הידיים כדי לא ליפול), זוחלת על הגחון (דוחפת רק עם רגל ימין) אבל לא על 6 - כשהיא על 6 היא רק מתנדנדת אבל לא מזיזה את הרגליים.
    קיבלנו הפניה למכון להתפחות הילד מטיפת חלב אבל שם "מנהל המכון בוחן את פנייתנו" כבר שבועיים וכשיחליט לסיים עם בחינת פנייתנו יקראו לנו לאבחון שלאחריו יקבעו לנו תור בהתאם לרמת הדחיפות כשהתורים שם הם בערך חודשיים קדימה - במלים אחרות, לא ממש בונים עליהם.

איזה תרגילים אפשר לעשות? האם התרגיל שבו הילדה שוכבת על הגב, ואני מחזיק לה את הידיים ונותן לה להתרומם אלי (כמו כפיפות בטן) כשרק היא מתאמצת (ואני לא מושך אותה כמובן) - האם זה עוזר?

מה לגבי "אופניים" כשהיא על הגב?

מה לגבי לתפוס אותה מתחת לבית השחי ולתת לה "לעמוד" כלומר שתדחף את הרצפה או את המשטח עליו היא עומדת (בזמן שאני מחזיק אותה כמובן)?

אשמח לשמוע על עוד תרגילים אפקטיביים.

תודה מראש
    אופיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאופיר

דבי גרוס דולב
    30/05/2009

הי אופיר
    ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים שאכן דורש התיחסות ועזרה אבל כשיש עיכוב כזה יש לאבחן תחילה את סיבתו ולפי זה לתת תרגילים. תרגילים שונים ינתנו במקרה של טונוס נמוך לעומת חוסר תנועתיות ולעומת קשיים אחרים. אני לא מאמינה בטיפול בסימפטום אלא בזיהוי הבעיה.
    דרכה של בתיך להתישב דווקא מאורגנת ונכונה אבל ניתן להבין שלא נטולת קושי.
    עם כל הכבוד ליצירתיות, התרגילים שהצעת אינם מומלצים במיוחד לא זה של ההרמה דרך שרירי הבטן וזאת כדי לא לגרום לשיבושים בתהליכים כפי שהם צריכים להיות. אופניים על הגב יכול לעזור אבל במקום מאוד מאוד מצומצם. העמדה אינה מומלצת כלל.
    אני ממליצה על אבחון מדוקדק וקבלת תרגילים שיענו על הקשיים הספציפיים של ביתך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו