פעילות של תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות של תינוק
    יעל
    01/06/2009

שלום
    אני חד הורית, בני בן 5 שבועות, תינוק יונק עם השלמת מטרנה פעם ביום, שבועיים ראשונים היה רגוע לגמרי ואח"כ החלו כנראה הגזים או לא יודעת מה, והוא נעשה מאוד לא רגוע, לעיתים יומיים רצופים של שעות ארוכות ללא שינה, או שינה קצרצרה מאוד, עם חוסר שקט ובכי, ואז יום אחד של שינה ארוכה 3 ו4 שעות ברצף במהלך היום. יש לו זמנים קצרים מאוד של עירנות רגועה (חלקם על הידיים שלי), שבה הוא מתבונן ו"מתקשר" אבל מעבר לזה, בכי, ציצי, שינה. מה שמאפשר לי זמנים קצרים מאוד של שכיבה על הבטן (בשנת לילה ובכלל אני מפחדת להשאירו על הבטן ללא השגחה) אני תוהה אם אני צריכה "להפעיל" אותו יותר ? משתדלת לדבר אליו כמה שיותר, לשיר קצת, אבל אולי אני עושה משהו לא נכון ? האם הוא אמור "להעסיק את עצמו" לבד זמן ארוך יותר בגיל הזה ? או שזה נורמאלי שהוא כל הזממן צמוד אליי. מאוד קשה לצאת איתו, להתארגן בבקרים, ובכלל כי עד שאני מסיימת להניק והוא נרדם מעט, הוא כבר שוב ער ורוצה משהו.
    האם קיים אתר כלשהו שיכול "להנחות" לוחות זמנים/התנהגויות מקובלות של תינוקות צעירים ?
    אשמח לתשובה מהירה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות של תינוק

הוספת תגובה

• תינוק רך

שירי קאשי
    03/06/2009

הי יעל,
    בנך עדיין צעיר מאוד וכמעט כל טווח של התנהגות של ערות ושינה הוא תקין. בגיל זה עדיין ניתן לראות תינוקות שישנים רוב היום וקמים בעיקר לאוכל. בהדרגה לקראת גיל חודשיים/ שלושה אנו רוצים לראות יותר שעות ערות. מסיבה זו קשה מאוד לתת לך לוח זמנים מקובל כיוון שכל תינוק בגיל זה יכול להיות מאוד שונה מרעהו. מה שכן צריך יותר התיחסות בשלב זה הוא חוסר הרגיעה שלו. את צריכה ללמוד כיצד ללמד אותו להרגע ולהרפות את גופו בכדי להגיע לנינוחות גם בזמן ערות וגם לעזור לו לשכב על הבטן יותר.
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן ולהרפייה:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    אם אינך מגיע לתוצאות אני ממליצה בחום לעשות תהליך זה ונוספים ביחד עם מדריכה שתנחה אותך בדיוק כיצד לנהוג.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו