מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותמירי05/06/2009
שלום רב
בני בן 5 וחצי חודשים, עדיין לא מתהפך, ונראה לי שזה נובע מכך שהוא שונא לשכב על הבטן, למרות שבשבוע האחרון לא ישן טוב בלילה כי מנסה להתהפך, הוא כבר יודע להגיע לצד ולשכב על הצד שלו עם שתי הידיים לכיוון הנגדי, אך התהפכות מלאה עדיין לא הגיע, ומן הסתם גם הזחילה תהיה מאוחרת.
אני לא דואגת מאוד על זה, אבל השאלה הראשונה שלי היא האם לתת לו בקצב שלו למרות שאני לא שמה אותו כל יום על הבטן, או שזה פשוט חובה לשים על הבטן כל יום כדי שהוא יתהפך, אני חשבתי לתומי, שתינוקות מתהפכים למרות שהם לא שוכבים על בטנם , האם נכון או יש דרכים לעזור לו? יש לו בעייה בהתהפכות שמתי לב, שהוא ממש מתהפך כמעט אבל היד שם בתוך המקום שאמור להסתובב תקועה לו והוא לא מצליח לשחרר את היד התקועה, שהרי היד השנייה בסדר והולכת לאויר ומשוחררת, איך אני אעזור לו לשחרר את היד התקועה שהיא בעצם מעכבת לו את ההיפוך?
שאלה שנייה: דיברתי עם טיפת חלב שלי שהם ממשרד הבריאות ואמרה לי האחות שיש הנחיות חדשות לגבי הטעימות לתינוקות, ובגיל 5 חודשים לתת טעימות כל יום, 2 כפיות מכל דבר שאני אוכלת, מה זה אומר? אילו הנחיות חדשות יצאו מטיפת חלב לגבי האכלה וטעימות לגיל הזה?
התחלתי לתת לו כמה כפיות של בננה מרוסקת ואכן הוא מתלהב אבל מתפוח לא ומאגס לא, ורוב הפירות ממש לא, אז מה לעשות? האחות גם שוללת לי גרבר ופרינוק, מה עושים?
אודה מאוד לשתי התשובות.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב06/06/2009הי מירי
את מציינת מספר קשיים- אי התהפכות, התקעות של היד והכי חשוב קושי בשכיבה על הבטן, לכן יהיה זה לא נכון לתת תרגילים להתהפכות או לשחרור היד כשבעצם חסר הבסיס המאוד חשוב של שכיבה על הבטן, משם מתחיל הכל. תחילה אמליץ לך לתרגל איתו שכיבה על הבטן, ישנם בפורום זה תרגילים ודיונים רבים בנושא זה, תתחילו לתרגל כל יום ואם עדיין לא יהיה שיפור, שווה לקבל אבחון.
חשוב מאוד להקשיב גם לעצמך, המלצות, שינויים והוראות חדשות יהיו כל הזמן, אין זה אומר שאת או התינוק חייבים לעמוד בכל קריטריון והוראה חדשים שיש.
כדי להכיר את ההמלצות החדשות כנסי לאתר של משרד הבריאות ושם תמצאי הכל.
דברים שאיננו אוהב לאכול תדחי לנסיונות מאוחרים יותר והמשיכי לנסות פירות וירקות אחרים,
בנך עדיין צעיר וזאת לו רק ההתחלה, אין צורך להלחץ מזה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)