מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 10 חודשיםכרמית06/06/2009
שלום בתי זוחלת על שש, מתישבת והתחילה גם להיעמד על רהיטים מסוימים (יש סלקציה).. משום מה לא נעמדת בכל מקום. אם נראה לה מאמץ מדי היא לא מנסה. אבל כאמור יש לה את היכולת להיעמד ונעמדת במקומות מסוימים כל הזמן. איך לעודד אותה להיעמד גם במקומות אחרים, אני מנסה להניח לה גירויים וזה לא עוזר.
שאלה נוספת - איך לעודד אותה להתהלך סביב השולחן, להזיז את החפצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 חודשים
שירי קאשי08/06/2009הי כרמית,
ניתן לשים משחק מעניין על השולחן (או בכל מקום אחר בו את רוצה שהיא תעמד) וכמובן להזיזו על מנת לגרותה להתקדם אליו. לא ברור לי כיצד עומדת, מה יציבותה, כיצד נשענת על כפות הרגליים וכו'. אם היא בתחילת השלב הרי שהיא תתחזק, תתיצב ואז תתחיל גם לעמוד במקומות אחרים וגם להתקדם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
כרמית08/06/2009אז ככה קודם כל בינתיים היא התחילה להיעמד בעוד מקומות. מצליחה לדרוך על 2 הכפות רגליים במרחק סביר זה מזו.
היא מצליחה להחזיקה את עצמה די יפה נראה לי, כמה דקות בערך עד שמאבדת עניין / שאני מגרה אותה עם חפץ. אם היא מתרוממת ורחוקה מהשולחן היא מתקרבת עם הרגליים רגל אחרי רגל קדימה. לעתים היא נעמדת ומניחה רק יד אחת על השולחן ועדיין נשארת יציבה. אבל, היא לא מצליחה לנתק את הרגליים לצדדים, כלומר שאני מניחה לה חפץ בצד כדי שתלמד לזחול מסביב לשולחן / רהיט אחר היא מנסה להרחיק את הידיים כמה שניתן כדי להגיע לחפץ, אבל לא מצליחה להזיז את הרגליים לצד. איך לעזור לה? להראות לה? להזיז לה רגל אחרי רגל לצד?
מבחינת יציאה ממצד עמידה, לעתים היא יורדת לישיבה מאוד יפה ולעתים נופלת לאחור על הישבן או שנופלת ומקבלת מכה (אם לא הספקתי לתפוס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי09/06/2009הי כרמית,
קשה מאוד לערוך אבחון מבלי לראות אותה אבל סביר להניח שיש צורך בחיזוק מערכת שיווי המשקל שלה. בכדי לעשות זאת את צריכה להניע אותה במרחב (נדנדה, להניף באויר, גלגולים, להושיבה על הכתפיים שלך ולהניע לכל הכיוונים וכל דבר שמביא לתנועת הראש במרחב). מעבר לכך כשאת שמה לה משהוא במרחק על השולחן תתחילי ממרחק שהיא מגיעה אליו ובהדרגה תרחיקי. תגיעי למרחק בו היא צריכה מאוד להתאמץ עם הושטת היד ותתני לה חוויה חיובית שהיא מצליחה בטרם תרחיקי למרחק שבו היא חייבת לנתק רגל. החויה החיובית חשובה על מנת לתת לה את ההרגשה שהיא יכולה להגיע ושווה להתאמץ ולא ליצור מצב של תסכול שבו היא תוותר על הנסיון מראש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)