מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לזחולקרנית07/06/2009
בתי בת כמעט 5 חודשים, נראה כאילו היא רוצא להתחיל לזחול גחון.
אני שמה אותה הרבה על הבטן, או על מזרן הפעילות או על האוניברסיטה ( כשהקשתות לא מורכבות).
המזרן פעילות רך וזז איתה כשהיא מנסה לזחול, וכך גם המשטח של האוניברסיטה. נראה לי כי הכי אפקטיבי יהיה לשים אותה על הרצפה וכך הבד לא יפריע לה לזוז, אך אני חוששת שהיא תקבל מכות בראש. היא מורידה לפעמים את הראש בחוזקה, אז כשיש מזרן שום דבר לא קורה אבל אם אשים אותה על הרצפה.....
מה את אומרת? הסבתות אומרות לשים אותה על הרצפה, ופעם אחת אם היא תקבל מכה היא תלמד..
בנוסף, רציתי לשאול בנוגע התהפכות:בתי מתהפכת מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן. האם לפי גילה זה תקין וכיצד אוכל לעודדה לעשות זאת?
תודה על העזרה והפורום המעולה!!
קרנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרנית
דבי גרוס דולב07/06/2009הי קרנית
אני לא הייתי ממליצה על עידוד הזחילה עד שלא יבוצעו השלבים הקודנים לזה. התפתחות לפי שלבים ומיצוי כל שלב חשובים מאוד לתינוק. לכן חכי להתהפכות מגב לבטן (והיא ממש לא בעיכוב בנתיים) ולאחר מכן בטח גם תהיה שליטה חזקה יותר בראש שתאפשר שהייה של הרצפה ללא סכנה לש קבלת מכות. ככל שהיא תתחזק בשלב שבו היא אמורה להיות כך תהיה מוכנה לשלב הבא.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)