רוצה לזחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לזחול
    קרנית
    07/06/2009

בתי בת כמעט 5 חודשים, נראה כאילו היא רוצא להתחיל לזחול גחון.
    אני שמה אותה הרבה על הבטן, או על מזרן הפעילות או על האוניברסיטה ( כשהקשתות לא מורכבות).
    המזרן פעילות רך וזז איתה כשהיא מנסה לזחול, וכך גם המשטח של האוניברסיטה. נראה לי כי הכי אפקטיבי יהיה לשים אותה על הרצפה וכך הבד לא יפריע לה לזוז, אך אני חוששת שהיא תקבל מכות בראש. היא מורידה לפעמים את הראש בחוזקה, אז כשיש מזרן שום דבר לא קורה אבל אם אשים אותה על הרצפה.....
    מה את אומרת? הסבתות אומרות לשים אותה על הרצפה, ופעם אחת אם היא תקבל מכה היא תלמד..

בנוסף, רציתי לשאול בנוגע התהפכות:בתי מתהפכת מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן. האם לפי גילה זה תקין וכיצד אוכל לעודדה לעשות זאת?

תודה על העזרה והפורום המעולה!!

קרנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לזחול

הוספת תגובה

• תגובה לקרנית

דבי גרוס דולב
    07/06/2009

הי קרנית

אני לא הייתי ממליצה על עידוד הזחילה עד שלא יבוצעו השלבים הקודנים לזה. התפתחות לפי שלבים ומיצוי כל שלב חשובים מאוד לתינוק. לכן חכי להתהפכות מגב לבטן (והיא ממש לא בעיכוב בנתיים) ולאחר מכן בטח גם תהיה שליטה חזקה יותר בראש שתאפשר שהייה של הרצפה ללא סכנה לש קבלת מכות. ככל שהיא תתחזק בשלב שבו היא אמורה להיות כך תהיה מוכנה לשלב הבא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו