מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילגתם עלי למטה, אשמח לתשובהמירי17/06/2009
שלום רב,
בני בן 6 חודשים בעוד 4 ימים, הוא כבר התהפך מחודש חמישי אך לא עושה היפוך חזרה עדיין אלא רק היפוך לשכיבה על הבטן, הוא נראה לי מאוד קטן בגודלו לעומת בני גילו שאני רואה בחוץ אך לפי טיפת חלב הכל מצויין טפו טפו.
אני רואה בזמן האחרון שהוא ממש משתעמם ושאין מה לעשות אם אין צעצועים חדשים ממש,
אז נראה לי שבגיל הזה כבר לא שמים באוניברסיטה? אנא תקני אותי אם אני טועה...
אילו משחקים אפשר לשחק עם גיל כה רך? אני שמה אותו הרבה עלי ורוקדת איתו לצלילי הערוץ של התינוקות אבל זה לא מספיק , יש נשכנים בבית, מלא דובונים קטנים של החיבורים לאוניברסיטה שהוא ממש אוהב, אולי יש משהו ספיציפי לגיל הזה שכדאי לרכוש ועוזר להתפתחות ולכיף , כי אני ממש לא יודעת , כל דבר קשיח הוא מכניס לפה ובוכה עד השמיים, אם זה נשכן קצת קשה אז חבל על הזמן, הוא ממש מתייפח, מה ניתן לקנות או לעשות איתו כדי שלא ישתעמם? אני ממש רוצה שהוא יהנה איתי ששנינו בבית יחד בבקרים , כי אחר צהריים מוציאה אותו 3 שעות בחוץ עם העגלה.
אשמח לכל הכוונה שלך והדרכה, אני ממש רוצה לעשות לו נחמד.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב17/06/2009הי מירי
בקרוב נרצה לראות גם התהפכות לצד השני, בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכויות, כך תוכלי לתרגל.
אני לא מאמינה שתינוקות זקוקים להרבה מידי צעצועים, דווקא זה מה שגורם לפעמים לשיעמום ולהצפה חושית גדולה מידי, אנחונ המבוגרים מתרגמים התנהגויות שונות כשעמום.
אין משחקים ספציפים שאני ממליצה, את צריכה לראות מה יש בשוק לגיל זה ולבחור לפי טעמך האישי.
לסיכום-חשוב מאוד לא לפרש את התנהגותו כחוסר הנאה, להציע בכל פעם צעצוע או שניים למניעת הצפה ושעמום, לצאת לטיולים גם באמצע היום, לתת לו גם "להשתעמם", אין בזה כל רע ולהיות בטוחה שאת עבורו הדבר הטוב ביותר ושאת עושה לו נחמד בכל מקרה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)