התפתחות בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בן שנה וחצי
    ענבל
    21/06/2009

שלום שירי, ותודה מראש!
    בני בן כמעט שנה וחצי. אני מתגוררת בארהב כעת, והא נמצא איתי בבית, כך שאין לי מדד לגבי ההתפתחות שלו.
    הוא מבין אותי לחלוטין, ויש לו גם מניפולציות - כמו חיוכים כובשים כשהוא עושה משהו בניגוד לבקשת אמא. הוא מוצא - 2 כרטיסיות דומות מתוך ים של כרטיסיות של זוגות, הוא מוצא בדרכ' את הציור הגדול בתמונה כשמראים לו את הציור הקטן.. הוא מרכיב פזלים כשהוא מתאים לכל מקום את החלק שלו - אלה דברים שהוא עושה לדוגמה. אגב, אין לו סבלנות שאקרא לו סיפורים, והוא עדיין אינו מדבר. (הוא הלך מהר מאוד, והוא מאוד פעיל פיזית). הוא שומע בבית שתי שפות עברית - ממני ואנגלית - מאבא.
    מה דעתך על כך?
    רציתי בבקשה לשאול גם בנוגע לגירויים אינטלקטואליים עבורו - מה אוכל לעשות כדי לפתח אותו יותר?
    תודה רבה!
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    22/06/2009

הי ענבל,
    לפי מה שאת מתארת בנך מפותח מאוד מבחינה קוגניטיבית. זה בסדר שעדיין אין לו סבלנות לשמוע סיפור אך שאר הדברים שהוא עושה הם בהחלט ברמה טובה מאוד. את יכולה לתת לו משחקי השחלה, ללמד אותו חיות וקולותיהם, צורות, צבעים, ביצוע פעולות (למשל תביא לי את הכדור האדום), פאזלים פשוטים לקטנטנים. חשפי אותו לגירויים שונים מבחינת מגע, שמיעה ותנועה.
    לגבי התפתחות השפה, זה נורמלי שתינוק ששומע שתי שפות יתעכב מעט בדיבור. חשוב לראות שהוא אכן מבין דברים בסיסיים ומתחיל לומר מספר מילים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו