מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילה וישיבהאולגה21/06/2009
שלום שירי,
הקטנה שלי בת 10.5 חוד'.
בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון, עדיין לא עברה לזחילת שש.
היא עומדת על שש ומנענעת את הטוסיק קדימה ואחורה אבל כשרוצה לזחול יורדת עם הרגליים למטה וזוחלת גחון.
כמו כן היא עדיין לא מתיישבת. האם זה בסדר? לתת לה את הזמן שלה או שכדאי לפנות ליעוץ?
יש לציין שמשלשום היא נעמדת על הברכיים (רק במיטה עם התמיכה של הסורגים) וצורת העמידה שלה של הרגליים זה ישיבת W . אני מאוד חוששת מישיבת W . האם העובדה שהיא עושה אותה כשהיא נעמדת על הברכיים אומרת שככה היא בעצם תישב?
הרופאה שלי אמרה שיש לה טונוס קצת נמוך, אבל זה לא מדאיג אותה.
זאת הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת כמו שצריך?
ממש אודה לך על עזרה,
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה וישיבה
שירי קאשי22/06/2009הי אולגה,
לרוב בגיל זה אנו מצפים כבר לזחילת שש והתישבות. חשוב לציין שטונוס נמוך בהחלט יכול להביא לעיכוב בהתפתחות שלבים אלו. נראה כי היא בדרך לכיוון של זחילה. הנדנוד על שש הוא תרגול של העברות משקל על שש ומשם היא אמורה להמשיך לכיוון זחילה וגם להתישבות על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה מעמידת שש. יחד עם זאת אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לעזור לה להתחזק ולהשלים את הפער מבחינה התפתחותית.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)