זחילה וישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה וישיבה
    אולגה
    21/06/2009

שלום שירי,
    הקטנה שלי בת 10.5 חוד'.
    בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון, עדיין לא עברה לזחילת שש.
    היא עומדת על שש ומנענעת את הטוסיק קדימה ואחורה אבל כשרוצה לזחול יורדת עם הרגליים למטה וזוחלת גחון.
    כמו כן היא עדיין לא מתיישבת. האם זה בסדר? לתת לה את הזמן שלה או שכדאי לפנות ליעוץ?
    יש לציין שמשלשום היא נעמדת על הברכיים (רק במיטה עם התמיכה של הסורגים) וצורת העמידה שלה של הרגליים זה ישיבת W . אני מאוד חוששת מישיבת W . האם העובדה שהיא עושה אותה כשהיא נעמדת על הברכיים אומרת שככה היא בעצם תישב?
    הרופאה שלי אמרה שיש לה טונוס קצת נמוך, אבל זה לא מדאיג אותה.
    זאת הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת כמו שצריך?

ממש אודה לך על עזרה,
    שבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה וישיבה

הוספת תגובה

• זחילה וישיבה

שירי קאשי
    22/06/2009

הי אולגה,
    לרוב בגיל זה אנו מצפים כבר לזחילת שש והתישבות. חשוב לציין שטונוס נמוך בהחלט יכול להביא לעיכוב בהתפתחות שלבים אלו. נראה כי היא בדרך לכיוון של זחילה. הנדנוד על שש הוא תרגול של העברות משקל על שש ומשם היא אמורה להמשיך לכיוון זחילה וגם להתישבות על ידי הנעת הטוסיק אחורה והצידה מעמידת שש. יחד עם זאת אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לעזור לה להתחזק ולהשלים את הפער מבחינה התפתחותית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו