תינוק בן 4.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 4.5 חודשים
    עדי
    23/06/2009

יש לי תינוק עוד מעט בן 4.5 חודשיים
    הוא שוכב על הבטן למשך 10-20 דקות, מקרב ידים לקו האמצע.
    הבעיה היא שהוא אינו אוהב לשים את הראש על הרצפה כשהוא שוכב על הבטן. כשהוא מתעייף הוא מתחיל לצרוח ולבכות ולא מוכן להישאר ולנוח על הבטן.
    אני עובדת איתו על תרגילי התהפכות מהגב לבטן והמבטן לגב אך בינתיים הוא לא עושה זאת לבד.
    שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת שישים את הראש על הרצפה כשהוא על הבטן.
    קראתי את כל התרגילים שעושים אבל אני לא מרגישה שזה עוזר יותר מידי......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4.5 חודשים

הוספת תגובה

• הנחת הראש

שירי קאשי
    23/06/2009

הי עדי,
    בכדי לעזור לתינוק ללמוד להניח את ראשו צריך ללמדו להרפות את הגוף.
    1. החזיקי אותו הרבה בתנוחת ערסול. ניתן לעשות זאת על ידי ערסול בפוף ולנדנדו קלות עד שירפה או אפילו ירדם. הניחי אותו על הבטן לאחר שהרפה בערסול.
    2. עיסוי.
    3. החזיקי אותו בצורה אנכית על הכתף שלך. טפחי על גבו במונוטוניות והשמיעי קולות מונוטונים (אהאהאהאהאה...) והביאו אותו במצב זה להרפות את גופו עליך
    4. כשהוא על הבטן טפחי במהירות על השכמות בכדי להביא להרפיה. לאחר מכן הניחי אותו על הבטן.

אם אינך מגיעה לתוצאות לבד אני ממליצה לעשות את התהליך ביחד עם מדריכה כיוון שלעיתים הדקויות הקטנות בעשייה יכולות להיות ההבדל בין כשלון להצלחה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו